Binance wil ruim $2 miljard aan Binance Coin (BNB) vernietigen

Binance wil alle eigen Binance Coins (BNB) die zij bezitten vernietigen. Op dit moment is dat $2.5 miljard (!) aan tokens. Dat is nogal wat. Binance sprak deze intentie uit tijdens een livestreamsessie op YouTube van ceo Changpeng Zhao (CZ).

BNB is een soort van pseudo-aandeel voor de beurs. Je geniet bepaalde voordelen op het platform als je er genoeg bezit. Denk aan goedkopere transacties en het meedoen aan tokensales op het platform van Binance.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De mensen die werden ingeloot voor Elrond (ERD) hebben flink kunnen verdienen, ERD steeg kort na de uitgave met 1000%. Dat betekent natuurlijk niet dat het altijd zo gaat. Het wereldje van investeren in tokens voordat ze überhaupt bestaan is een risky business. Veel meer projecten falen en dalen in waarde dan dat er stijgen.

Waarom spreekt de cryptobeurs deze intentie uit?

De 'coin burn' gaat om ongeveer 80 miljoen BNB. Volgens ceo Changpeng Zhao (CZ) wil men alle tokens vernietigen, ze gaan niet worden uitgegeven. Er waren al plannen om 20 miljoen Binance Coins uit de markt te halen.

Nu wordt dat dus opgepompt naar 100 miljoen BNB, dat is de helft van het totale aantal tokens dat er is. Iedereen die de cryptomunt bezit krijgt straks dus een beetje meer marktaandeel.

Dat is goed nieuws voor de investeerders en creëert een hoop hype. Binance en met name CZ zijn meesters in het optuigen van een maatregel die goed scoort binnen hun community. Een hogere tokenprijs voor BNB is goed voor heel Binance.

ICO en goodwill

Na de Initial Coin Offering (ICO) werd 40% van alle tokens beschikbaar gesteld voor het team achter Binance. Dit soort maatregelen kunnen vaak op veel kritiek rekenen. Want naast de opgehaalde miljoenen nemen de mensen achter het project ook nog eens een groot gedeelte van de markt in handen.

Met beslissingen als deze lijkt Binance in te spelen op die gevoelens. Ze laten zien dat het ze niet uitmaakt om het recht op hun tokens op te zeggen. CZ zegt live op YouTube dat Binance 'er niet is voor het geld'.

Dat is voor elk bedrijf natuurlijk niet waar, maar je kunt duidelijk zien waar men op inspeelt. Het is een gevalletje goodwill kweken. Wel een hele dure trouwens, want de huidige marktwaarde van miljarden is zelfs voor grote spelers in de wereld van bitcoin en altcoins een hele smak met geld.

Meer Binance

Binance heeft eerder deze week officieel de handel met hefboomconstructies gelanceerd. Het zogeheten margin trading zorgt ervoor dat je met geleend geld kunt beleggen in cryptomunten. Daarmee kun je meer geld verdienen, maar ook veel sneller verliezen.

Lees meer over:
BinanceBinance CoinBNBCZ

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...