Waarom opent Binance een Amerikaanse cryptobeurs?

Binance maakte eerder deze maand bekend hun diensten voor de Verenigde Staten op te schorten. In plaats van Amerikanen op hun standaard platform in bitcoin en vooral altcoins te laten handelen zetten ze een andere stap. Er komt een platform die specifiek is gericht op de Amerikanen.

Blokkade

Vanaf 12 september gaat de blokkade in. Mensen die in een geblokkeerd land zitten kunnen dit soort maatregelen omzeilen door gebruik te maken van een VPN. Met zo’n service kun je doen alsof je in een ander land zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat geeft naast eventuele problemen met de lokale autoriteiten ook een probleem wanneer je ooit jouw bij elkaar gehandelde bitcoin of altcoin van het platform wil halen. Ook Binance wordt steeds strenger op het gebied van ‘Know-Your-Customer’.

Dus wanneer jij als Amerikaan je cryptomunten naar je eigen wallet wil sturen vanuit Binance, heb je vanaf 12 september een probleem.

Waarom lanceert Binance een speciale beurs voor Amerikanen?

Deze maatregel komt hoogst waarschijnlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Het heeft vooral te maken met de onzekere regelgeving omtrent bitcoin en cryptomunten in de VS. Bedrijven anticiperen hier op.

Kyle Asman is partner en mede-oprichter van BX3 Capital en helpt op dit moment met name startups om een voet aan de grond te krijgen in Amerika. Hij schijnt in gesprek met Bitcoin Magazine NL zijn licht over de stappen van de populairste altcoinbeurs.

Hoe krijgt men voet aan de grond in de VS?

Een opmerkelijk detail in de stap van Binance is de manier waarop de stap wordt gezet. Het bedrijf gaat samenwerken met BAM Trading Services. Deze partij is al gevestigd in Amerika en heeft de benodigde toezeggingen om aan de slag te gaan.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Kyle Asman”]”Ik denk dat Binance er weinig vertrouwen in had om snel de juiste goedkeuringen te krijgen. Dus het gebruikt een al bestaand gereguleerd bedrijf in de VS om vanuit daar te opereren. Een Money Service Business-licentie krijg je niet zomaar.”[/penci_blockquote]

Volgens Asman voorkomt de cryptobeurs op deze manier gewroet in hun geschiedenis, want misschien is daar wel wat te vinden waardoor ze geen licentie kunnen krijgen.

Regeltjes

Asman: “Binance is bezig zo goed mogelijk te voldoen aan de eisen van Amerika. Ongeveer 15 procent van hun gebruikers komt uit dat land. En dat aandeel blijft maar groeien. Ze willen er dus veel aan doen om in deze belangrijke markten te blijven opereren.”

Binance heeft na deze stappen nog geen vrij spel. Zo is het nog steeds lastig voor een partij in Amerika om een ICO te organiseren. Dus de Binance Launchpad kan niet worden gebruikt.

Asman: ”Na het onderzoek over washtrading zijn de regelgevers in Amerika strenger dan ooit. Ze doen er alles aan om beurzen aan de regels te houden.”

Even afwachten

De strijd tussen cryptobeurzen en overheden zal voorlopig nog wel doorgaan. Dit soort noodgrepen kosten een bedrijf als Binance erg veel geld. Als je voor elk land waar je wil opereren een apart platform moet bouwen met andere cryptomunten dan gaat dat flink in de kosten lopen.

Het is nog niet bekend welke cryptomunten worden aangeboden op het Amerikaanse platform van Binance. Het aanbod wordt sowieso kleiner dan op het grote platform, maar de precieze invulling moet nog bekend worden gemaakt.

Lees meer over:
AmerikaBinance

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Lees meer