Binance deelt onderzoekrapport: Stablecoins en Solana stijgen in populariteit

1741 totale weergaven

Het recente rapport van Binance Research voor januari 2024 biedt inzichten in de cryptomarkt. Dit artikel licht de kern en trends toe die de huidige staat van de cryptowereld vormgeven.

Een opmerkelijk punt is de voortzetting van de stijgende lijn in stablecoin-transactievolumesd. Die zijn volgens Binance toegenomen van $920.6B naar $1.2T in december. Hoewel Ethereum en Tron de koplopers blijven met een gecombineerd volume van $740.3B, heeft Solana opvallende sprongen gemaakt, met een groei van $86.2B naar $297.3B, wat neerkomt op een maand-op-maand groei van 244.9%.

Marktgroei en Belangrijkste Trends

Totale Marktkapitalisatie: Toename van 15% in december.
Top Performers: AVAX, SOL en ADA met respectievelijke maandelijkse winsten van 84%, 71% en 60%.

Stablecoins, Solana’s Explosieve Groei en meer interessante statistieken

Overdrachtsvolumes: Recordhoogte van $1.2T in december.
Solana’s Groei: MoM toename van 244.9%, van $86.2B naar $297.3B.

DeFi TVL: 15.2% MoM toename.
NFT-markt: Totale handelsvolume van meer dan $1.7B, een MoM stijging van 77.17%.

Voor de duidelijkheid:

  • TVL (Total Value Locked): Dit is de totale waarde van de activa die zijn vergrendeld in een DeFi-protocol, een maatstaf voor de gezondheid en populariteit van het DeFi-ecosysteem.
  • EVM (Ethereum Virtual Machine): Een computationeel framework dat de kern vormt van Ethereum’s blockchain, waardoor het uitvoeren van complexe smart contracts mogelijk is.

Technologische Vooruitgang en Nieuwe Ontwikkelingen

Inscripties op EVM-Compatibele Ketens: Meer dan 491.9M tot nu toe.
Groei in Liquid Staking Tokens (LSTs): TVL gestegen van $250M naar $1.1B.

De inzichten van Binance Research voor januari 2024 schetsen een veelbelovend beeld voor de cryptosector dit jaar. De sector toont een diversiteit en dynamiek die zowel kansen als uitdagingen biedt voor investeerders en liefhebbers. Met continue innovaties en ontwikkelingen blijft de cryptowereld een boeiend en evoluerend veld.

Lees meer over:
Binance

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd