Binance en Huobi bevriezen $2,5 miljoen aan bitcoin van hackers

Binance en Huobi hebben vorig jaar een witwasprogramma opgedoekt. Het geld kwam van de Harmony Horizon Bridge vandaan.

Opsporen hackers

Volgens Changpeng Zhao "CZ" hielp Binance concurrent Huobi bij het vinden van de hacker van het protocol. Hij had geprobeerd de gestolen cryptovaluta te witwassen via Binance.

“We hebben de verplaatsingen van het gestolen geld van de Harmony One-hackers gedetecteerd. Ze probeerden eerder wit te wassen via Binance en we bevroren zijn account. Daarna gebruikte hij Huobi. We hebben het Huobi-team geholpen om zijn rekeningen te bevriezen.”

Volgens de oprichter van Binance zou het gaan om 124 BTC ter waarde van ongeveer $2,5 miljoen. Justin Sun van Huobi bevestigt later het nieuws ook van zijn kant.

“Dit is een goed voorbeeld van hoe centrale beurzen kunnen samenwerken om de cryptogemeenschap SAFU te houden. We zullen waakzaam blijven om de fondsen van onze gebruikers te beschermen en een veilige handelsomgeving te bevorderen.”

Lazarus Group-hackers

Op Twitter gaan de discussies door, omdat andere on-chain analisten ook geldstromen in de gaten houden. ZachXBTC zag ook dat Binance een deel van het geld heeft kunnen onderscheppen en hij noemt dat het drie on-chain transacties betreft. Het was echter niet het volledige bedrag.

Het is een van de grotere inbeslagname door de beurzen sinds er in juni van het afgelopen jaar $100 miljoen werd buitgemaakt van de Harmony Horizon Bridge. Dit is een protocol waarmee gebruikers tokens konden wisselen tussen verschillende blockchains.

Verschillende analisten brachten de diefstal in verband met het de Noord-Koreaanse Lazarus Group. De groep heeft naar verluid meer dan $2 miljard gestolen, waaronder $620 miljoen op het Ronin Network.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!