Binance start met fiat-to-crypto handel via derde partijen

Binnenkort kun je bij Binance ook bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta aanschaffen met Russische roebel. De euro en de dollar moeten snel volgen, zo is de wens van CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao.

‘The hardest working man in crypto business’ onthulde het nieuws bij een evenement in Moskou, waarna nieuwssite RBC het nieuws brak. ‘Binnen enkele weken gaat de handel in roebel starten’, aldus de topman.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance betreedt fiat markt

De cryptobeurs uit Malta wil derde partijen gaan schakelen zodat gebruikers via fiat geld (roebel, euro, dollar) crypto kunnen aanschaffen. ‘CZ’ wil de namen van deze dienstverleners nog niet bekend maken.

Een van de plannen is dat gebruikers ook prepaid creditcards (met fiat opgeladen) koppelen aan hun gebruikersaccounts. Voor betalingen vanuit een online rekening, schakelt Binance onder meer Simplex en Koinal in.

Vorige week heeft Binance stilletjes de euro en Britse Pond-paren aan haar ‘application programming interface’ (API) toegevoegd. Via een API krijgen andere systemen of software toegang tot de Binance marktplaats.

Dus deze week was ‘CZ’ in Rusland op bezoek voor een blockchain evenement en in zijn ogen gaat Rusland binnenkort een wet aannemen om cryptovaluta te gaan reguleren.

‘CZ’ over Poetin

Grappend vermeldde hij dat de Russische president Vladimir Poetin ‘de meest invloedrijke persoon van de blockchain industrie is’. In een tweet moest CZ die woorden weer enigszins relativeren.

Van crypto-to-crypto naar fiat-to-crypto

Dus men heeft nu de ambitie om de fiatmarkt te gaan betreden, nadat het eerst naam heeft gemaakt als crypto-to-crypto beurs. Eerder dit jaar zijn er handelsparen met de Britse Pond gelanceerd, nu volgt de roebel.

Deze visual op Twitter laat sprekend zien hoe de marktdominantie van Binance is toegenomen. CZ heeft de ambitie uitgesproken om uit te groeien tot ‘de volgende Facebook of Amazon’.

Bron: The Block Crypto

Lees meer over:
Binancecryptofiat

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...