Binance gehackt: code en interne wachtwoorden gelekt op GitHub

2181 totale weergaven

Diverse cryptomedia melden dat cryptobeurs Binance is gehackt. De gelekte informatie bevat details over de beveiligingsmaatregelen van Binance, zoals wachtwoorden en multi-factor authenticatie.

Binance hack

Een verzameling gevoelig materiaal van Binance, waaronder code en interne wachtwoorden, is gelekt op het GitHub platform, waar het maandenlang openbaar beschikbaar was.

Volgens 404 Media bevat het materiaal, geplaatst door een account genaamd “Termf”, code, infrastructuurdiagrammen, interne wachtwoorden en andere technische informatie. Sommige code op de site houdt naar verluidt verband met de implementatie van beveiligingsmaatregelen door Binance, waaronder wachtwoorden en multi-factor authenticatie (MFA).

Ander materiaal omvat naar verluidt wachtwoorden voor systemen gemarkeerd als “prod”, die waarschijnlijk zijn gebruikt als onderdeel van de live site in plaats van ontwikkelings- of demonstratieomgevingen.

De gegevens zijn vorige week verwijderd van GitHub na een verzoek tot auteursrechtnaleving door Binance, wat bevestigt dat de gegevens code bevatten die toebehoort aan de beurs. Het materiaal was sinds ten minste 5 januari beschikbaar om te bekijken, toen 404 Media de beurs op de hoogte bracht van de lekken.

“Aanzienlijke schade”

In het verzoek tot auteursrechtnaleving zegt Binance dat het lek bestond uit interne code die “aanzienlijke risico’s vormt voor Binance en aanzienlijke financiële schade toebrengt aan Binance en verwarring/schade veroorzaakt bij gebruikers.”

In een verklaring zegt een woordvoerder van Binance dat het op de hoogte was van het lek en dat het beveiligingsteam de claim had beoordeeld en bevestigd dat het niet overeenkwam met wat ze momenteel in productie hebben. Ze voegen eraan toe dat “gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens en activa veilig blijven op ons platform.” Binance beweert ook dat de gelekte informatie “nauwelijks risico met zich meebracht voor de veiligheid van onze gebruikers, hun activa of ons platform.”

Lees meer over:
Binancedatahacklek

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...