Binance helpt Taiwanese autoriteiten bij oplossen grote zaak witwassen cryptogeld

4584 totale weergaven

Binance heeft een centrale rol gespeeld bij het helpen van de Taiwanese autoriteiten bij het oplossen van een belangrijke witwaszaak ter waarde van bijna NT$200 miljoen (ongeveer $ 6,2 miljoen).

Belangrijkste bijdragen van Binance’s Financial Crimes Compliance Team

Binance’s Financial Crimes Compliance (FCC) afdeling werkte onlangs samen met Taiwan’s Ministry of Justice Investigation Bureau en het Taipei District Prosecutors Office. De gezamenlijke inspanning leidde tot de succesvolle oplossing van de omvangrijke strafzaak.

Binance leverde cruciale inzichten en assistentie, waarbij de expertise van de doorgewinterde FCC-teams werd ingezet om waardevolle aanbevelingen te doen op basis van analyses van de cryptocurrency stroom. Deze samenwerking droeg bij aan een effectievere opsporing van potentiële verdachten.

Details van het witwasprogramma

Het criminele netwerk gebruikte verschillende tactieken om geld wit te wassen, waaronder het fabriceren van gespreksverslagen van klanten, bewijzen van overboekingen en vervalste identiteitsverificatiegegevens. Deze methoden creëerden de illusie van legitieme transacties.

Op verzoek organiseerde Binance onmiddellijk een grensoverschrijdende online bijeenkomst met de onderzoeksfunctionarissen en aanklagers. Hierbij werd essentiële informatie verstrekt die de kring van potentiële verdachten verkleinde.

Juridische acties en aanklachten

Officier van justitie Lo Wei-yuan van het Taipei District Openbaar Ministerie klaagde negen verdachten aan wegens fraude met verzwarende omstandigheden, overtreding van de wet op het witwassen van geld en voorschriften ter preventie van georganiseerde misdaad. De succesvolle operatie onderstreept het belang van publiek-private samenwerking bij het bestrijden van financiële misdrijven.

Binance’s betrokkenheid bij de preventie van financiële criminaliteit

Binance’s samenwerking met wereldwijde wetshandhavingsinstanties versterkt zijn inzet om financiële criminaliteit tegen te gaan en het ecosysteem van digitale activa te beschermen. Naast deze zaak heeft Binance ook geassisteerd bij internationale samenwerking op het gebied van wetshandhaving in Nederland en India. Als marktleider blijft Binance zich inzetten voor de bescherming van gebruikers en blijft het bedrijf zich inzetten voor de veiligheid van het wereldwijde ecosysteem van digitale activa.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Lees meer over:
AltcoinBinancewitwassen

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....