Binance in gesprek met Indonesische zwaargewichten voor betreden van de markt

Binance is volgens de geruchten in gesprek met de PT Bank Central Asia (BCA) van de miljardairs Budi en Michael Hartono en het staatsbedrijf PT Telkom Indonesia, de grootste telecomprovider van het land om de Indonesische markt te betreden.

De broertjes Hartono zijn onderdeel van de rijkste familie van Indonesië en de Indonesische overheid is voor 52 procent eigenaar van Telkom Indonesia. Mocht het Binance lukken om voet aan de grond te krijgen in het land, dan kan dat een grote stap zijn in de adoptie van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Indonesië een hele grote markt

Dit kan een big deal zijn voor bitcoin omdat Indonesië één van de grootste landen ter wereld is. Met een totaal van 273 miljoen inwoners zou Binance in potentie een enorme nieuwe markt kunnen aanboren in het land.

Binance zou naar verluidt dus een samenwerking aangaan met BCA, één van de grootste banken in het land, maar de potentiële deal met Binance is volgens de vertegenwoordigers van de bank nog niet door het bestuur van de bank besproken.

Binance zelf heeft als beleid om niet op geruchten op speculatie te reageren, zo liet een vertegenwoordiger van de beurs weten aan een journalist van CoinDesk. Wat we er precies van moeten vinden is dus nog onduidelijk, maar waar rook is, is vuur.

Binance doet er alles aan om industrie te laten groeien

Hoewel ze bij Binance niet kunnen bevestigen dat ze in gesprek zijn met deze grote partijen in Indonesië, laten ze via hun vertegenwoordiger wel weten dat ze altijd op zoek zijn naar manieren om de industrie te laten groeien.

“Wij zijn altijd bereid om de duurzame groei van de wereldwijde blockchain industrie te ondersteunen en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen in ieder land,” aldus de vertegenwoordiging van Binance over de geruchten uit Indonesië.

Het heeft er dus alle schijn van dat er een deal in de lucht hangt en dat is meer dan interessant gezien het aantal mensen in Indonesië dat op dit moment nog geen bankrekening heeft. Een samenwerking tussen Binance, BCA en Indonesia Telekom heeft de potentie om het land en de industrie veel te brengen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....