Binance kan geen nieuwe klanten aannemen in Ontario

Binance kan geen nieuwe klanten aannemen in Ontario

Binance zegt geen nieuwe klanten te kunnen accepteren in de Canadese regio Ontario, zo meldt persbureau Reuters.

De grootste bitcoinbeurs ter wereld wordt hiertoe gedwongen door de Ontario Securities Commission (OSC), de financiële toezichthouder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ontario is met 12,6 miljoen inwoners het dichtstbevolkte gebied in Canada. Hoofdstad is Toronto. Saillant detail: CEO Changpeng Zhao is weliswaar geboren in China maar is op zijn twaalfde verhuisd naar Vancouver, Canada. Hij studeerde computerwetenschappen aan de McGill University in Montreal.

Het maakt des te pijnlijker dat hij niet in zijn thuisland geen nieuwe klanten mag verwelkomen. Volgens de waakhond OSC heeft Binance simpelweg niet de juiste licenties in handen om dit te doen.

Vorig jaar juni is Binance (en andere beurzen) op hun vingers getikt vanwege het niet voldoen aan financiële wet - en regelgeving. In december meldde Binance echter dat het wel verder kon in Ontario, weliswaar zonder handelsvergunning. Maar de exchange moet water bij de wijn doen en kan geen nieuwe gebruikers toelaten.

Tijdens de coronapandemie is Binance uitgegroeid tot de grootste spot - en futuresbeurs ter wereld. Ze worden in diverse landen gewaarschuwd, maar bouwen ondertussen onverminderd door. Zhao meldt onder meer dit op zijn Twitteraccount.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Canada Binance

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties