Binance krijgt volledige licentie in Dubai

dubai

Binance Holdings Limited heeft een volledige cryptolicentie ontvangen in Dubai. Een volgende, belangrijke stap voor de grootste cryptobeurs ter wereld.

Binance in Dubai

Medeoprichter Changpeng “CZ” Zhao heeft ingestemd met het opgeven van zijn stemrecht in de lokale entiteit om de licentie te verkrijgen. De beurs heeft een vergunning gekregen als aanbieder van virtuele activadiensten in het emiraat. Deze licentie stelt Binance in staat om te opereren en zijn diensten aan te bieden op de markt in Dubai.

De volledige licentie in Dubai is toch wel te zien als een belangrijke overwinning voor Binance, dat onder regelgevend toezicht stond sinds de ineenstorting van FTX.

In november 2023 is Binance akkoord gegaan om $4,3 miljard te betalen aan de Amerikaanse autoriteiten om federale aanklachten te schikken. Binnen de beurs waren geen protocollen die het witwassen van geld (AML) moesten voorkomen, en dat is in strijd met de Amerikaanse Bank Secrecy Act.

Medeoprichter van Binance, Zhao, heeft bekend schuldig te zijn aan een misdrijf, namelijk het niet handhaven van adequate AML-protocollen, en trad af als onderdeel van de schikking. De veroordeling van Zhao is gepland voor 30 april. Hij riskeert tot 18 maanden gevangenisstraf.

Vandaag maakte Binance ook bekend dat het haar noodfonds SAFU volledig omzet in stablecoin USDC.

 

Lees meer over:
BinanceDubai

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...