Binance aangeklaagd in VS wegens 'witwassen' $9,4 miljoen aan Bitcoin

Binance aangeklaagd in VS wegens 'witwassen' $9,4 miljoen aan Bitcoin

Binance is voor een rechtbank in Amerika gesleept door het Japanse bedrijf Fisco wegens witwassen en fraude. In 2018 konden hackers voor meer dan 9 miljoen dollar aan gestolen cryptocurrency's verzilveren, zo luidt de aanklacht.

Opmerkelijk aan de zaak is dat de Japanse firma een rechtszaak is gestart in Californië. Binance zou te laks zijn op het gebied van klantenidentificatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance aangeklaagd in VS

Wat is er aan de hand? Het relatief kleine Zaif, later gekocht door Fisco, is in september 2018 gehackt. Daarbij weten de aanvallers in totaal 63 miljoen dollar aan cryptovaluta buit te maken.

Een deel van de digitale roof is via Binance in klinkende dollars omgezet. Het zou gaan om maar liefst 1.450 Bitcoin, toen ongeveer 9,4 miljoen dollar waard. Tegen de huidige spotprijs gaat het om een bedrag boven de 15 miljoen dollar.

Probleem bij Binance is dat ze destijds geen identificatie vroegen bij alle opnames tot 2 Bitcoin. Dus zonder een procedure te doorlopen, konden de hackers steeds die 2 BTC opnemen met een nieuw account.

Vlak na de hack is er direct contact gezocht met de beurs van Changpeng Zhao, maar ze geven volgens Fisco niet thuis.

Fisco verwijt Binance laksheid en ze eisen nu een schadevergoeding van ruim 9 miljoen dollar in deze rechtszaak.

Handelspaar BTC-USDT

Binance heeft niet in het openbaar gereageerd op de aantijgingen. Het is het handelsplatform met het meest populaire handelspaar op de Bitcoin markt: BTC-USDT.

Dat handelspaar draaide het afgelopen etmaal een volume van 740 miljoen dollar volgens Coingecko. De druk op Tether USDT groeit. Zo wil Europa onder meer strengere regels voor stablecoins opstellen.

Saillant is dat ze juist in Amerika voeten aan de grond willen krijgen. Zo is deze week de staat Alabama toegevoegd aan het aantal staten waar Binance US actief mag zijn.

Lees meer over:
Amerika Binance rechtszaak

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties