Binance schrapt privacycoin Monero (XMR)

Gisteren daalde de prijs Monero (XMR) hard, nadat duidelijk werd dat een van de grootste cryptobeurzen van de wereld de notering gaat schrappen. De privacycoin is over twee weken niet meer te verhandelen op Binance.

Binance deelt dat het alle handelsactiviteiten van Aragon (ANT), Multichain (MULTI), Vai (VAI) en Monero (XMR) gaat schrappen. Om precies te zijn, gaat dit van kracht vanaf 20 februari 2024 om 03:00 uur (UTC).

Binance deelt dat het alle digitale activa op haar platform opnieuw heeft beoordeeld. Het bedrijf deelt dat deze tokens niet langer voldeden aan de normen van de beurs. Enkele van de factoren waarop de beslissing was gebaseerd, zijn onder meer “bewijs van onethisch of frauduleus gedrag of nalatigheid” en “bijdrage aan een gezond en duurzaam crypto-ecosysteem”.

Monero is een privacycoin waarvan je niet kunt zien waar stortingen vandaan komen, omdat het gebruik maakt van zogenoemde stealth adressen. Met het oog op compliance van wetgeving maakt dat het voor Binance niet makkelijker, en dus schrappen ze de notering van de cryptovaluta nu compleet.

Elke XMR-storting die na 21 februari wordt gedaan, zal niet worden bijgeschreven op de accounts van de gebruiker. Je kunt tot 20 mei geld XMR-tokens van de beurs afhalen.

Als gevolg op het nieuws daalde de koers hard. Het verloor ruim 30% in één etmaal, waardoor de prijs van $165 vóór de aankondiging zakte naar $148 in de daaropvolgende 30 minuten. Sindsdien is het token verder gedaald tot $111,85.

Lees meer over:
Binancemonero