Binance komt met eigen dollar stablecoin uitgegeven op Ethereum

Binance komt met eigen dollar stablecoin uitgegeven op Ethereum

Cryptobeurs Binance komt met een eigen stablecoin gedekt door de Amerikaanse dollar. De Binance USD (BUSD), wordt de plaatsvervanger van de dollar bij de grootste altcoinbeurs ter wereld.

De Binance USD wordt een op een gedekt door dollars in de bank, dat zegt een woordvoerder van Binance tegenover The Block. De BUSD wordt uitgegeven op het netwerk van Ethereum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een opvallende keuze, want Binance heeft met Binance Chain ook een eigen netwerk draaien. De beurs benadrukt dat de munt ''eventueel naar de Binance Chain wordt verplaatst in de toekomst''.

BUSD

De stablecoin wordt uitgegeven in samenwerking met Paxos. Dat bedrijf ontfermt zich over de dollars die de munt moeten dekken. Via het platform van Paxos is de BUSD een op een in te ruilen voor 'echte' dollars.

Binance USD krijgt in eerste instantie drie ruilparen: bitcoin, binance coin en XRP.

Paxos en Binance hebben toestemming van de strenge New York State Department of Finanial Services (NYDFS) om ook in New York handel te drijven. Binance opende eerder dit jaar een speciale Amerikaanse tak.

Niet alle cryptomunten die Binance aanbiedt mogen worden verhandeld door Amerikanen. Daar is Binance US voor in het leven geroepen.

Venus

Naast deze stablecoin is Binance nog bezig met een ander project genaamd Venus. Het moet de tegenhanger worden van het netwerk van Facebook: Libra. Binance wil met dit uitstapje een platform creëren voor lokale stablecoin.

Denk bijvoorbeeld aan cryptomunten die gedekt worden door de euro. Maar de focus ligt vooral op kleinere markten die allemaal een eigen munt hebben. Daar valt immers flink wat winst te behalen. Uiteraard moet de Binance Chain het platform worden.

Tether

Er zijn ondertussen tientallen of honderden stablecoins. Maar de grootste is nog altijd een van de eerste: Tether (USDT). De mensen achter deze cryptomunt zijn ondertussen wel verzeild geraakt in verschillende rechtszaken.

Tether heeft nog altijd een flinke voorsprong. Volgens de data van Messari heeft Tether een handelsvolume van ruim $17 miljard, terwijl nummer twee Paxos slechts een dagelijkse handelsvolume kent van $390 miljoen.

De nummer twee op het gebied van stablecoins gaat dus in zee met de grootste altcoinbeurs. Het lijkt een mooi huwelijk...

Lees meer over:
Binance dollar

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties