Binance VS heeft toestemming gekregen om klantenfondsen te beleggen

1309 totale weergaven
|

Binance heeft goedkeuring van de rechtbank in de Verenigde Staten gekregen om $40 miljoen aan klantenfondsen te investeren in Amerikaanse staatsobligaties, onder strikte voorwaarden om veiligheid en transparantie te garanderen. 

Klantenfondsen beleggen

Op 19 juli kreeg Binance in de Verenigde Staten groen licht van de rechtbank om fiatfondsen van klanten in Amerikaanse staatsobligaties te beleggen. Deze beslissing, gemaakt door rechter Amy Berman Jackson, staat beleggingen toe onder strikte regels om een verantwoord en transparant beheer te garanderen. Een derde partij zal deze beleggingen afhandelen om de transparantie te vergroten. 

$40 miljoen beleggen

De toestemming van de rechtbank staat Binance toe om ongeveer $40 miljoen te beleggen in staatsobligaties en schatkistpapieren. Hierbij mag er elke week $10 miljoen, gedurende 4 weken, geïnvesteerd worden via een rekening van TreasuryDirect. 

Het geld wordt momenteel bij BitGo bewaard, maar moet overgedragen worden aan een onafhankelijke externe bewaarder in de Verenigde Staten. Alleen werknemers van Binance in de Verenigde Staten of een externe bewaarder krijgen toegang tot privé en administratieve sleutels voor het beheer van de wallets. 

Noodzaak voor transparantie

De rechtbank heeft bij deze toezegging wel de noodzaak van transparantie in de beleggingsactiviteiten van Binance benadrukt. De beurs moet maandelijks gedetailleerde rapporten bijhouden over de kosten die verband houden met deze beleggingen. Deze vereiste zorgt ervoor dat het beheer van klantenfondsen duidelijk en verantwoord is. 

Voldoen aan opnameverzoeken

Ook moet Binance voldoende USD (Amerikaanse dollar) achter de hand houden om aan potentiële opnameverzoeken van klanten te voldoen, op basis van eerdere opnameactiviteiten. Deze regel zorgt ervoor dat de exchange snel kan omgaan met opnamebehoeften van klanten. Hierdoor wordt het vertrouwen in het platform vergroot. 

Verder is Binance verplicht om grondige controles uit te voeren om te bevestigen dat de adviseurs die de activa beheren geen banden hebben met Binance. Deze due diligence voorkomt belangenconflicten en garandeert dat klantenfondsen met hoge integriteit worden beheerd. 

Vorige rechtszaak

De goedkeuring van de rechtbank volgt op een beslissing uit juni waarin een federale rechter een groot deel van de rechtszaak van de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) tegen Binance en haar oprichter, Changpeng Zhao, heeft afgewezen. 

Andere aanklachten, waaronder die tegen Binance Holding, mochten doorgevoerd worden. Deze klachten gaan onder andere over het ICO (initiële muntenaanbod), doorlopende verkopen van BNB, BNB Vault, de stakingdiensten, beschuldigingen van fraude en beschuldigingen van niet-geregistreerde effectenhandel. De aanklachten met betrekking tot secundaire BNB verkopen en Simple Earn werden afgewezen. 

Veiligheid vergroten

De beslissing van de rechtbank lijkt een poging om de veiligheid van klantenfondsen te vergroten. Om dit te doen worden er strenge voorwaarden gesteld en wordt er een derde partij betrokken bij het beheer van de beleggingen. 

De maandelijkse rapporten voegen een extra laag verantwoordelijkheid toe. Door van Binance te eisen dat ze voldoende USD aanhouden om opnameverzoeken in te dekken. Wordt gegarandeerd dat de behoeften van klanten snel worden voldaan. Hierdoor neemt het vertrouwen in Binance toe. 

Samenvatting

Samenvattend is de goedkeuring van de Amerikaanse rechtbank om Binance met klantenfondsen in Amerikaanse staatsobligaties te laten beleggen een belangrijke stap om de veiligheid en transparantie te verbeteren. Zo zorgen de voorwaarden voor verantwoordelijke beleggingen vanuit Binance en voorkomen ze belangenverstrengeling. 

Het besluit komt te midden van het voortdurende toezicht van de toezichthouders, waaronder de SEC. Helemaal na de gedeeltelijke afwijzing van de rechtszaak van de Amerikaanse SEC tegen Binance, lijkt het een belangrijke overwinning voor Binance. 

Lees meer over:
Binance

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...