Binance geeft Amerikaanse klanten 14 dagen om Binance.com te verlaten

Binance wil klanten uit Amerika gaan weren. Ze krijgen veertien dagen om de Bitcoin beurs te verlaten. Diverse media maken melding van een email, die de exchange naar deze gebruikers heeft gestuurd.

Binance weert Amerikaanse gebruikers

De toon van de email is een stuk serieuzer dan eerder het geval was. In de email in handen van Decrypt staat bijvoorbeeld het volgende:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Beste gebruiker, we voeren regelmatig periodieke controles uit en we zien dat je Binance gebruikt als Amerikaan. Conform onze voorwaarden mogen inwoners uit de VS geen gebruik maken van ons platform. Je hebt 14 dagen om al je posities te sluiten en de cryptocurrency’s van je account te halen. Anders zijn we genoodzaakt je account te sluiten.'[/penci_blockquote]

Binance geldt als de grootste beurs op de markt. Zo heeft handelspaar Bitcoin-Tether (BTC-USDT) gemiddeld tussen de 1,5 miljard en 2 miljard dollar volume in 24 uur.

In juli 2019 heeft Binance gebruikers uit Amerika ook al vriendelijk verzocht om voor 12 september 2019 het platform te verlaten.

Dat was in dezelfde week dat de nieuwe entiteit Binance US in de markt is gezet. Dat is handelsplatform die via een bestaande licentie van BAM Trading Services een aantal staten in de VS bedient.

Ten opzichte van Binance.com zijn er echter de nodige nadelen. Zo ligt het handelsvolume en daarmee de liquiditeit van de beurs een stuk lager. Dat komt ook omdat er veel minder cryptocurrency’s voorhanden zijn vanwege Amerikaanse regulering.

Verificatie

Ondanks eerder waarschuwingen bleef Binance echter in de maag zitten met het probleem. Dat hebben ze deels aan zichzelf te danken, want de beurs deed achteraf amper tot geen controle op de ingevoerde klantgegevens. Zo konden Amerikanen gemakkelijk de regels omzeilen die voor hen golden. Ze mogen namelijk niet handelen op een beurs die geen licentie heeft met een Amerikaanse autoriteit.

De exchange had weliswaar een systeem van tiers geïntroduceerd. Dus hoe meer persoonlijke data je achterliet, hoe hoger je stort – en opnamelimieten. Maar tot op de dag van vandaag is er geen sprake van een volledige know-your-customer verificatie van alle typen accounts.

Als nieuwe maatregel heeft Binance vervolgens emails gestuurd naar gebruikers waarvan bekend was dat ze vanuit een IP-adres in Amerika op het platform inlogden.

Dat werd ook weer omzeild omdat ze simpelweg een virtual private network (VPN) service gebruikten. Daarmee kun je vanuit een andere locatie op het internet surfen.

Forbes publicatie

Nu is de onderneming van ceo Changpeng “CZ” Zhao weer in de actie geschoten en stellen ze de gebruikers voor een ultieme deadline.

Aanleiding lijkt een artikel in zakenblad Forbes die Binance US als dekmantel betitelt. Bedoeld om de Amerikaanse autoriteiten om de tuin te leiden en tegelijkertijd wél Amerikaanse gebruikers toe te laten.

Inmiddels heeft CZ & co een rechtszaak tegen Forbes en de twee journalisten aangespannen en klaagt ze aan voor laster. Binance heeft de aantijgingen in het artikel altijd hardnekkig ontkend.

Binance kreeg vanuit de Bitcoin community zowel kritiek als bijval op deze stap naar de rechter.

De prijs in euro:

Lees meer over:
AmerikaBinanceVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...