Bobby Lee: ‘Bitcoin gaat in 2028 goud voorbij met prijs van $500.000+’

901 totale weergaven

Bobby Lee, de oprichter van de oudste Chinese cryptobeurs BTCC, komt met een aantal opmerkelijke voorspellingen voor bitcoin (BTC). Hij ziet bitcoin over een aantal jaar de $1 miljoen per stuk aantikken. Dat vertelt hij tijdens een recent interview.

Maar voordat we naar die miljoenenprijs gaan, moeten we eerst de tonnen voorbij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$8.000 biljoen marktkapitalisatie

De goudmarkt is op dit moment $8.000 miljard waard, terwijl we met bitcoin rond de $160 miljard zitten. Lee verwacht in 2028 een bitcoin prijs hoger dan $5.000: ”Ik voorspel dat de flippening binnen 9 jaar plaatsvindt.”

Vanaf dat moment moet de bitcoinmarkt dus groter zijn dan die van goud.

Naast schaarste noemt Lee nog een ander belangrijk aspect voor deze dalingen: het bijdrukken van fiat valuta als de dollar. Hierdoor komt er meer geld in de markt, terwijl er geen extra BTC bijkomen.

Optimistisch

Lee staat erom bekend om enorm optimistisch te zijn als het gaat over de prijsontwikkeling van bitcoin. We zitten volgens hem nog slechts op een fractie van de waarde die BTC gaat vertegenwoordigen.

Een opmerkelijk detail: Bobby Lee verkocht BTCC tijdens de grote hype in 2017. De grote belangstelling voor bitcoin in die tijd heeft hem dus geen windeieren gelegd.

Volgens Lee beweegt de prijs van BTC in golfbewegingen. We kunnen de eerst volgende jaren een prijspunt tussen $100.000 en $200.000 verwachten. En op termijn stijgt de grootste cryptomunt nog ver voorbij de $1 miljoen.

Benieuwd naar voorspellingen met iets meer inhoud? Eerder spraken wij quant Marcel Burger over de stock-to-flow ratio van bitcoin en de toekomst van de prijs: ‘Bitcoin prijs voor eind 2021 naar nieuwe recordhoogte.

Bubbel

Lee: ”Elke bitcoinbubbel stuwt de prijs 10 a 20 keer zo hoog”. En hij verwacht dat dit patroon zich continue voortzet. Dat de ondernemer vertrouwen heeft in bitcoin is duidelijk: hij is namelijk opnieuw een bedrijf begonnen.

Met Ballet wil de oldskool bitcoiner de wereld van hardware wallets betreden. Tijdens het gesprek over de toekomstige prijs van BTC kondigt Lee ook de wallet aan. Hij wil hiermee bitcoin ‘naar de massa’ brengen.

Het is een wallet waar je geen stroom voor nodig hebt. Het voorbeeld is de traditionele betaalpas, het moet daar op lijken. De keys voor de wallets worden op twee verschillende locaties gegenereerd om zo het vertrouwen te minimaliseren.

Dat is een minder veilige aanpak dan die van de gemiddelde hardware wallet: daar worden keys vaak lokaal gegenereerd. Waardoor er als het goed is sowieso niemand mee kan kijken.

Om het een extra touch te geven heeft Lee een aparte geur toegevoegd aan de hardware. Wie op die laatste functie zit te wachten is nog onbekend. Maar nieuwe meer concurrentie is nooit verkeerd.

Praat gezellig mee in ons Telegramkanaal.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...