Bitcoin speculanten verliezen $190 miljoen met futures na flinke prijsdaling

De Bitcoin (BTC) koers maakt vandaag een flinke duik. En dat kwam een groot aantal beleggers op de beurs Binance duur te staan. $190 miljoen aan long posities werden geliquideerd door deze daling.

De prijs van bitcoin staat momenteel op 36,236.21USD. Dat is 1.43% minder dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geliquideerd

Het gaat om handelaren bij de beurs Binance. $190 miljoen aan termijncontracten (futures) werden geliquideerd nadat de koers van BTC plots een enorme val maakte.

De optimistische beleggers namen een long positie in, waarmee ze hoopte op een verdere stijging van bitcoin. Het was misschien geen gekke gedachte, de koers van BTC is immers al weken bezig met een gigantische opmars. Maar met dit soort posities loop je altijd een groot risico.

Gisteren stond er nog voor $10 miljard aan futures open bij alle markten. De huidige prijsbewegingen hebben er in ieder geval voor gezorgd dat dat getal voorlopig iets minder is.

Deze data komt van Glassnode, een platform dat zoveel mogelijk data verzamelt over de bitcoin markt.

Binance en drukte

De bitcoin markt is drukker dan ooit. Er zijn tal van opties, maar Binance is al een paar jaar een van de populairste partijen. Dat gaat gepaard met enig technisch ongemak.

De CEO van de beurs, Changpeng Zhao (CZ), geeft op Twitter aan dat er vertragingen kunnen zijn in verschillende regio’s. Het gaat dan om andere functies van het platform dan simpelweg handelen en orders plaatsen, dat lijkt voorlopig prima te werken.

Binance is niet de enige die met problemen kampt. Ook in Nederland zijn er verschillende platformen die problemen hebben met de toestroom van nieuwe (of oude) geïnteresseerden.

Het kan bijvoorbeeld even duren voor je eurostorting is verwerkt. En in de piekuren heb je soms een (kleine) storing. Houd daar rekening mee mocht je snel willen anticiperen op eventuele prijsbewegingen.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...