Het aantal Bitcoin adressen met meer dan 1.000 BTC blijft groeien

Het aantal Bitcoin adressen met meer dan 1.000 BTC blijft groeien

De lijst met bitcoin adressen met meer dan 1000 bitcoin blijft groeien. De lijst die door de heren van Glassnode is omgedoopt tot de bitcoin rich list is samen met de prijs flink aan het groeien.

Deze week kwam de zogenaamde lijst de lijsten op 2237 adressen met meer dan 1000 bitcoin uit. Hetgeen aangeeft dat whales langzaam meer bitcoin beginnen te vergaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De groei van de rich list naar 2237 adressen betekent een toename van 5.6% vanaf het begin van het jaar.

Wat de groei van deze bijzondere bitcoin lijst betekent

Terwijl de prijs van bitcoin de afgelopen weken van $10.000 naar $18.000 schoot is de rich list ook met 2.5% toegenomen.

Natuurlijk is het voor een individu mogelijk om meerdere adressen te beheren en zitten er ook exchanges tussen die meer dan 1000 bitcoin in bezit hebben. Dat maakt de rich list zeker niet de perfecte graadmeter voor de groei van bitcoin.

In combinatie met de ontwikkelingen van de afgelopen maanden kunnen er wat ons betreft echter wel degelijk bepaalde conclusies getrokken worden. Het kan niet anders dan dat deze groei gedeeltelijk op het conto van rijke individuen geschreven kan worden.

Niet in de laatste plaats omdat beursgenoteerde bedrijven als MicroStrategy en Square de afgelopen maanden stevig hebben ingekocht.

Bitcoin kan het komende jaar nog flinke sprongen maken

Hong Fang, de CEO van de in San Francisco gevestigde exchange OKCoin verwacht dat bitcoin nog niet klaar is. Het zou haar niet verbazen als bitcoin binnen een jaar richting de $100.000 per coin gaat.

Ervan uitgaande dat 1 tot 2% van het totale vermogen van alle huishoudens in de VS, momenteel zo'n $112 biljoen richting bitcoin gaat. Dat alleen al zou de prijs van bitcoin richting de $100.000 stuwen.

Hoe lang het echter nog gaat duren voordat dit gebeurt is natuurlijk lastig te voorspellen. Het is goed mogelijk dat het bitcoin nog jaren nodig heeft om echt mainstream te gaan. Maar daar hebben wij uiteraard niets op tegen, want dat geeft ons immers meer tijd om onze stacks uit te bouwen.

Lees meer over:
Bitcoin data

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties