Bitcoin adressen met positief saldo op all-time high van 40 miljoen

329 totale weergaven

Hoewel de macro-omstandigheden er met de dag slechter op worden, ziet bitcoin er on-chain juist steeds sterker uit. Glassnode weet namelijk te melden dat het aantal bitcoin adressen met een positieve balans op een all-time high van 40 miljoen staat.

Daarbij komt dat de bitcoin die op deze adressen staan steeds minder in beweging komen. Meer dan 2,8 miljoen bitcoin zijn bijvoorbeeld tussen de drie en vijf jaar geleden voor het laatst in beweging gekomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin netwerk blijft groeien

Het aantal adressen met een positieve balans is met name in 2019 en 2020 enorm gegroeid. Die groei duurde tot de zomer van 2021, het moment waarop de koers voorlopig een bodem bereikte en ook de groei van het aantal adressen met een positieve balans een plateau bereikte.

In 2022 is de groei weer begonnen en dat heeft tot een nieuwe all-time high van 40.276.163 adressen geleid. Van die meer dan 40 miljoen adressen hebben 817.445 adressen minstens één bitcoin. Wat aangeeft dat de verdeling van het aantal bitcoin ook steeds beter wordt.

Al moet je wel bedenken dat 40 miljoen adressen niet betekent dat er 40 miljoen bitcoiners zijn. Een individu kan natuurlijk meerdere adressen beheren en hierbij worden ook de exchange hodlers nog niet meegenomen. Het is dan ook lastig om te bepalen hoeveel bitcoiners er precies zijn.

75 procent van alle bitcoin niet liquide

Dat er steeds meer bitcoin bij keiharde hodlers terecht komt lijkt een onbetwistbaar feit. Volgens de gegevens van FSInsight is op dit moment 75 procent van alle bitcoin die in omloop is niet liquide. Wat will zeggen dat ze in een wallet zitten die weinig tot geen verkoopgeschiedenis heeft.

FSInsight beschrijft de situatie van bitcoin als een soort buskruit, dat klaar is om te exploderen zodra er wat koopkracht om de hoek komt kijken. Al hangt er momenteel ook veel af van de macro-economische situatie die een grote rol speelt op de financiële markten.

Met name het conflict in Oekraïne domineert op dit moment en dan is een on-chain analyse even niet zoveel waard. Laten we hopen dat er snel vrede komt tussen Rusland en Oekraïne, want van deze oorlog lijkt niemand beter te worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....