Aantal Bitcoin adressen met $1 miljoen stijgt parabolisch met 150%

Het zal de gemiddelde Bitcoiner niet zijn ontgaan: de koers is al lang en breed door de $20.000 heen geschoten. Momenteel hangt de bitcoin (BTC) prijs rond de 36,236.21USD.

Door deze stijging is er iets bijzonders gebeurd: er zijn ineens gigantisch veel meer adressen ter waarde van $1 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miljonairs

Om $1 miljoen aan Bitcoin op één adres te hebben, moet je als eigenaar zo’n 50 BTC in bezit hebben. En dat zijn er nogal wat. Het aantal miljonairs-adressen steeg gisteren ineens parabolisch. In één dag tijd zag het aantal ineens een stijging van 150%.

Vorige week waren er nog grofweg 27.000 adressen ter waarde van minimaal één miljoen dollar. Momenteel zijn dat er meer dan 66.500, blijkt uit data van Glassnode.

Je kunt als eigenaar van één private key overigens meerdere adressen ter beschikking hebben. Het is zelfs aan te raden om, met het oog op privacy, een adres niet te hergebruiken. Anders kan iedereen je Bitcoin balans zien, want dat is transparant.

Aantal Bitcoin adressen met $1 miljoen stijgt parabolisch met 150%

Reden, oorzaak en verband

Vaak is het bij Bitcoin moeilijk om verbanden te leggen tussen prijsbewegingen en andere parameters. In dit geval is het echter heel recht-toe-recht-aan.

Tussen 2009 en 2012 kregen miners namelijk 50 BTC per gemined block. Hierdoor zijn er dus heel veel adressen die enkel bestaan uit de Coinbase-transactie. Dit is een andere bewoording voor de block subsidy die aan de desbetreffende miner wordt uitgedeeld.

Op het moment dat de prijs de $20.000 doorkruiste, waren ál deze adressen dus ineens $1 miljoen waard. Momenteel verdienen miners overigens nog maar 6,25 BTC per block, wat gelijk staat aan bijna $150.000.

In 2012, 2016 en ook in 2020 halveerde deze subsidie, van respectievelijk 50 BTC naar 25 BTC, naar 12,5 BTC tot het huidige 6,25 BTC. Dit is precies de reden dat Bitcoin momenteel stijgt: digitale schaarste, een eigenschap waar institutioneel geld nu ook het oog op heeft laten vallen.

Aantal Bitcoin adressen met $1 miljoen stijgt parabolisch met 150%

Rijkenlijst

Op bitcoinrichlist is te zien dat er naast deze ruim 66.000 miljonairs ook een heel aantal miljardair-adressen zijn. Om precies te zijn gaat het om 4.419 adressen. Deze behoren echter voor een groot deel toe aan custodials, exchanges en andere grote partijen die cold wallets beheren.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro: