Aantal unieke bitcoin adressen in oktober significant gestegen

800 totale weergaven

Het aantal unieke bitcoin adressen in oktober significant gestegen. Begin oktober begon de stijging van het aantal adressen en die lijkt voorlopig niet op te houden.

De bekende analist Willy Woo beschrijft een uniek bitcoin adres als een adres met een balans van boven de 0 satoshi. In van hem afkomstige grafiek worden adressen op gecentraliseerde exchanges niet meegenomen. Dit gaat dus puur over gebruikers op de bitcoin blockchain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aantal unieke bitcoin adressen in oktober significant gestegen

Bitcoin gebruik groeit na instroom grote partijen

Volgens Woo zijn het met name grote partijen als Square geweest die met hun bitcoin aankoop een nieuwe golf van gebruikers heeft veroorzaakt. Ook de keuze van PayPal om bitcoin te gaan aanbieden op het platform is geen slechte reclame geweest voor bitcoin.

Ondanks het feit dat hardcore bitcoiners het niet zo hebben op partijen als PayPal kan een partij van die orde van grote veel mensen voor het eerste kennis laten maken met bitcoin. En dat is natuurlijk nooit verkeerd. Vaak is een investering de beste manier om de rabbit hole in te duiken.

Bitcoin bij PayPal is overigens niet van het platform af te halen. Maar het platform moet wel bitcoin inkopen om de handel op hun platform te faciliteren.

Ook de boodschap van Square bij hun bitcoin aankoop van $50 miljoen heeft meegeholpen. CFO Amrita Ahuja noemde de investering een stap vooruit in hun missie om producten te bouwen die zorgen voor een meer inclusief financieel systeem.

Stijging aantal unieke bitcoin adressen en stijging prijs is een sterke combinatie

Er zijn meerdere manieren om de gezondheid van het Bitcoin-netwerk in kaart te brengen. Je kunt kijken naar de hash rate, het aantal unieke adressen en bijvoorbeeld het dagelijkse transactievolume.

Als die allemaal in het groen staan betekent het dat een brede groep van mensen vertrouwen heeft in de toekomst van bitcoin. Dat tezamen met de prijsstijging van de afgelopen weken stemt ons zeer positief.

In onze ogen is er geen betere onderbouwing voor een stijging van de prijs dan een stijging van het aantal gebruikers. Hoe meer bitcoiners, hoe meer het verhaal van bitcoin zal verspreiden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....