Bitcoin als betaaloptie in Stripe? ‘Dat is niet onwaarschijnlijk’, zegt de medeoprichter

Betaalverwerker Stripe sluit het niet uit dat ze in de toekomst weer cryptocurrency’s gaan accepteren als betaalmiddel. Dat vertelt medeoprichter John Collison op een fintech-festival in Abu Dhabi.

Bitcoin via Stripe?

Het bedrijf stopte in 2018 met het ondersteunen van bitcoin betalingen. Ze wezen destijds naar de volatiliteit en het idee dat Bitcoin niet efficiënt genoeg zou zijn voor dagelijkse transacties. De mening van Collinson is wel lichtelijk veranderd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Crypto betekent overduidelijk veel verschillende dingen voor veel verschillende mensen.”

Het hele gebeuren met speculatie en investeringen zijn niet interessant voor wat Stripe doet. Maar Collinson ziet wel heil in het betaalnetwerk:

“Er zijn de laatste tijd veel ontwikkelingen geweest met het oog op het verbeteren van cryptocurrency’s en dan met name schaalbaarheid en ook de acceptabele kosten om het te gebruiken als betaalmethode.”

Op de vraag of Stripe weer crypto als betaalmiddel zou accepteren, zei Collison: “Dat doen we nog niet, maar ik denk dat het niet onwaarschijnlijk is dat we het later wel gaan doen.”

Lightning als innovatie

Naar verluidt heeft het bedrijf een team aangesteld om zich te richten op termen als ‘crypto’ en ‘web3’. De tak wordt geleid door Guillaume Poncin, hoofd engineering van Stripe. Eerder deze maand benoemde het bedrijf Matt Huang, medeoprichter van het durfinvesteerder Paradigm, tot zijn raad van bestuur.

Interessant genoeg noemt Collinson de ontwikkeling van het Lightning Netwerk (en andere Layer 2-systemen) als een interessante innovatie die ze in de gaten houden. Met Lightning kun je goedkoper en sneller betalingen doen met bitcoin. In wezen is dit neutrale protocol dus een concurrent van Stripe.

Stripe is opgericht in 2009, en is sinds dien opgeklommen tot een van de grootste particuliere fintech-bedrijven in de VS. Het bedrijf wordt gewaardeerd op $95 miljard. Ze verwerken betalingen voor onder meer Google, Amazon en Uber.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning