Amerikaanse belastingdienst legt meer focus op Bitcoin (BTC)

Wereldwijd kijken overheden steeds serieuzer naar de wereld van bitcoin (BTC), ook de Amerikaanse belastingdienst. Tijdens de belastingaangifte voor 2020 komen Amerikanen op de eerste pagina al een vraag tegen over BTC. Dat meldt Decrypt.

Virtuele valuta

De Internal Revenue Service (IRS) laat er geen gras over groeien: na het invullen van je persoonlijke informatie staat er een nieuwe vraag klaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De IRS wil graag graag weten of je bitcoin hebt ontvangen, verkocht, verzonden, geruild en of je op een andere manier aan ‘virtuele valuta’ bent gekomen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=IRS””]“At any time during 2020, did you receive, sell, send, exchange, or otherwise acquire any financial interest in any virtual currency?”[/penci_blockquote]

De vraag gaat specifiek over virtuele valuta, waar bitcoin in dit geval onder valt. Volgens Justin Winston Ono Wales, een advocaat, is deze bewoording veel te vaag: ”het is te breed en moet worden aangevochten.”

Wales ziet bitcoin als geld, maar niet alleen als geld. Bitcoin is immers ook nodig om mee te doen op het netwerk, ook erkent hij dat je het bijvoorbeeld kunt gebruiken om zonder censuur berichten te versturen.

”De IRS die Amerikanen vraagt om alle crypto aan te geven is net zo ongepast als burgers vragen om al hun mailadressen en social media gebruikersnamen te delen.”

Kortom: bitcoin is meer dan geld en het op een hoop gooien met ‘virtuele valuta’ is volgende deze advocaat geen goed idee.

Niet iedereen

Shehan Chandrasekera, is een Amerikaanse accountant en is bij CoinTracker verantwoordelijk voor de strategieën rondom belastingen. Hij legt uit dat niet elke Amerikaan deze specifieke lijst hoeft in te vullen: het gaat om mensen die bijvoorbeeld geld krijgen uit een bedrijf, een huis verhuren of alimentatie ontvangen.

Volgens Chandrasekera gaat het om zo’n 150 miljoen Amerikanen die straks deze vragen moeten beantwoorden.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)