Amerikaan (36) aangeklaagd voor illegaal verkopen van $25 miljoen aan Bitcoin

Amerikaan (36) aangeklaagd voor illegaal verkopen van $25 miljoen aan Bitcoin

Een man uit het Amerikaanse Californië hangt een gevangenis straf van 30 jaar boven het hoofd. Kais Mohammad (36 jaar) verwerkte volgens het ministerie van Justitie voor $25 miljoen aan bitcoin (BTC).

Dat deed hij via zijn eigen bitcoin pinautomaten en face-to-face, maar daar had hij niet de juiste papieren voor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Herocoin

Mohammad staat online beter bekend als 'Superman29' en is schuldig bevonden aan drie zaken: het runnen van een ongelicenseerd geldwissel bedrijf, witwassen en als bonus werd hij ook aangeklaagd omdat hij geen goede anti-witwas procedures gebruikte.

Mohammad opereerde onder de noemer van Herocoin. Hij was tussen december 2014 en november 2019 actief en leverde een eenvoudige dienst: bitcoin en contant geld inwisselen.

25% commissie

Volgens de aanklacht vroeg hij tot wel 25% commissie. Bij alle reguleerde beurzen betaal je veel minder commissie, maar ben je wel verplicht om jezelf te identificeren.

En daar zit de clou van dit verhaal: volgens de aanklacht vroeg Mohammad nooit naar de herkomst van het geld terwijl hij wist dat delen van het geld afkomstig was van criminele activiteiten.

Hij werd in 2018 gevraagd zijn bedrijf te registreren. Dat deed Mohammad, maar vervolgens voldeed hij niet aan de lokale regels rondom het witwassen van geld. Als bitcoinbedrijf moet je tegenwoordig bijna overal een goede check doen voordat je klanten aanneemt.

Bitcoin pinautomaten

Later kocht Mohammad een aantal Bitcoin pinautomaten die hij plaatste bij winkelcentra, tankstations en supermarkten. Klanten konden ook daar hun contant geld verkopen voor BTC. Hij onderhield de software zelf.

Wereldwijd moeten ondernemers (en klanten) aan steeds meer regels voldoen op het gebied van bitcoinhandel. Gisteren kwam er opmerkelijk nieuws naar buiten: Amerikaanse banken mogen bitcoin producten gaan leveren.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad ATM

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties