Bitcoin (BTC) en Amerikaanse verkiezingen, hoe ging het 4 jaar geleden?

Welk effect heeft de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen op de Bitcoin (BTC) markt? Aan de vooravond van de verkiezingsdag vragen sommige analisten zich dit af.

Bitcoin koers in 2016

Vooraf mag je de vraag wát überhaupt het effect is van de verkiezingen. Want Satoshi Nakamoto heeft Bitcoin zo ontworpen dat de halvenings samenvallen met de jaren waarin er verkiezingen zijn in Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Want de halvening is een fundamentele verandering aan het Bitcoin protocol, waarbij de inflatie van Bitcoin gehalveerd wordt.

In 2016, toen Trump verrassend won van Clinton, stond de prijs van Bitcoin op 709 dollar. Inmiddels staat de prijs 18 keer hoger de afgelopen vier jaar. Ook qua market cap zijn er grote verschillen. 11,3 miljoen dollar in 2016 tegenover 254,4 miljoen dollar in 2020.

Had je in tijdens de overwinning van Barack Obama in 2012 wat Bitcoin gekocht, dan was je helemaal spekkoper. De prijs stond toen slechts op $12,56 per Bitcoin, een schijntje.

Bitcoin kan terugkijken op een prima maand, de twee na beste maandsluiting uit de geschiedenis van de cryptomunt. Op 1 oktober stond de prijs rond $10.500 om op de laatste dag van de maand even door de $14.000 te schieten.

Hodl-segment

Op 12 maart dit jaar was er sprake van Black Thursday, toen Bitcoin koers werd meegesleurd in de malaise op de aandelenmarkten. De koers dipte naar $3.850 om vrij snel te herstellen.

Maar in de maanden september en oktober wist negatief nieuws de koers amper te beïnvloeden. Zo was er sprake van diverse hacks en grijpen autoriteiten in bij derivatenbeurzen zoals BitMEX, Huobi en OKEx.

Een van de verklaringen is dat er een behoorlijke groep (naar verluidt 60% van de bezitters), die koste wat kost vasthoudt aan zijn Bitcoin.Het is het zogenaamde HODL-segment. Dat wijst op lange termijn vertrouwen in Bitcoin ongeacht de uitkomst van de verkiezingen.

Hoewel er recent een klein dipje is te bespeuren in de onderstaande grafiek.

Bitcoin (BTC) en Amerikaanse verkiezingen, hoe ging het 4 jaar geleden?

Het resulteert – op moment van schrijven – voor een prijs boven $13.700. Ook is de Bitcoin dominantie zelfs boven de 65% gestegen, nu de altcoins blijven bloeden.

Bitcoin wint aan belang

Analist Ty Young van onderzoeksbureau Messari komt met een interessant draadje over de relatie tussen Bitcoin en de verkiezingen.

Het landschap in de VS is dan ook sterk veranderd. Bitcoin bedrijven zoals Kraken en Avanti hebben inmiddels een banklicentie verworven.

Beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy, Square en Stone Ridge ruilen cash op de plank in voor Bitcoin. En toezichthouders SEC, CFTC en FinCen komen met steeds meer regels om deze ontbolsterende assetklasse te reguleren.

Bovendien neemt het netwerk fundamenteel aan belang. Miners blijven investeren in rekenkracht om bitcoin te vinden en het netwerk te beveiligen en de financiering van de developers community (niet onbelangrijk!) neemt met rasse schreden toe. Daarnaast wint ook het Lightning Network, de secundaire laag hoewel nog buggy, wel aan belang.

Dat deze week de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin netwerk met ruim 16% is gedaald, heeft een duidelijke verklaring. Door het einde van het regenseizoen in China moeten ze hun miners verhuizen van de zuidwestelijke regio’s naar de noordelijke regio’s.

Anderzijds wees Marc van der Chijs in een recent Hup Bitcoin podcast erop dat miners ook gaan testen buiten China. Ook omdat de druk vanuit de autoriteiten op de sector toeneemt, gezien het ingrijpen bij Huobi en OKEx.

Kansen

Vier jaar geleden wist Trump vriend en vijand te verrassen door de winst in de wacht te slepen. De schattingen zaten er toen met 27% kans voor Trump er behoorlijk naast.

Ook nu is de kans slechts 10% dat de huidige president nog eens vier jaar aan het roer staat. Verovert Joe Biden het Witte Huis of zit er wéér een verrassing in?

Analisten

Tenslotte, hoe beoordelen technische analisten het huidige koersbeeld? Het kan – logischerwijs – drie kanten op: stijgen, dalen of zijwaarts. De koers is namelijk hard afgewezen op het $14.000 level afgelopen zondag.

Daar kun je tegenin brengen dat Bitcoin in oktober door diverse historische weerstandslevels is gebroken: $11.300, $12.400 en $13.100. Het behoort inmiddels tot het verleden.

Analist Rick Blokland van Crypto Targets anticipeert echter op een tussentijdse correctie. Volgens hem zijn er signalen dat de koers gaat dalen richting $11.650.

Volgens Michael Saylor, CEO bij MicroStrategy is er niets aan de hand zolang Bitcoin boven de 200 Weekly Moving Average blijft koersen.

Technische analyse is géén voorspelling, maar kansberekening op basis van een aantal indicatoren.

De Bitcoin prijs in euro:

Lees meer over:
AmerikaBitcoinverkiezingen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

bitcoin kopen beste manieren om geld te verdienen met crypto Nieuws
Stijging in Open Interest en Handelsvolumes van Bitcoin en Ethereum Futures Markeert Nieuwe Dynamiek in de Markt

De cryptomarkt maakt een significante groei door, met name in de futuresmarkt voor Bitcoin (BTC)...

Nieuws
Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen....

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Lees meer