Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we boven $11.000?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De druk is aan het opbouwen en een flinke prijsbeweging is onvermijdelijk met het huidige evenwicht patroon op de 4uur grafiek. Wat gaat de koers van bitcoin doen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers op twee punten tegen resistance aanhikt. Bij de zwarte resistance lijn (1) en bij resistance uit begin 2018 (rode lijn en groen cirkel). Op de lagere timeframes is te zien dat de resistance lijn een aantal keren is getest en dat de koers er doorheen gebroken is.

Voor meer informatie kijken we zo naar de dagelijkse koers. Als de koers boven de resistance weet te sluiten dan is dat super bullish en gaat de koers zonder meer weer richting de 0.618 Fibonacci niveau.

Als de koers resistance niet weet te breken dan is de 12EMA (blauwe lijn) het doel waar ik als eerst weer naar kijk. Het volume is al weken aflopend. De RSI zit op 70 wat overbought is, maar kan hoger stijgen zoals eerder te zien is en hoeft dus niet per sé de koersstijging te belemmeren.

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we boven $11.000?

Figuur 1: De koers vindt resistance op de zwarte lijn (1) en resistance uit begin 2018 (groene cirkel en rode lijn)

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de koers nog boven de 12EMA zit. De afgelopen candlesticks hebben allemaal een higher low gevormd en dit laat zien dat de bulls nog in controle zijn. De koers is door de zwarte resistance lijn (1) heengegaan.

Eerst leek het op een fake-out, maar nu lijkt de resistance een support te gaan worden. Er is ook een pennant te zien waar de koers dit weekend, begin van volgende week moet uitbreken. Dit is beter terug te zien op de 4uur grafiek hieronder in een evenwicht patroon.

Het volume is aan het afnemen, wat hoort bij een evenwicht patroon. Als de koers positief uitbreekt uit de pennant dan is de target van de Adam and Eve patroon die ik eerder beschreef van $13.000 in zicht.

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we boven $11.000?

Figuur 2: De koers is door de zwarte resistance lijn (1) gegaan en er is de afgelopen dagen een pennant gevormd die dit weekend waarschijnlijk nog uitbreekt.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) lijken de bulls de laatste candlesticks net de controle te hebben door de 12EMA als support te houden. Er is ook een evenwicht patroon met lower highs en higher lows te zien die snel moet uitbreken.

Het prijsdoel bij een uitbraak naar boven is $13.000. Als de uitbraak naar beneden is dan is er support op $11.000 en $10.800. Omdat de bulls nu de controle hebben verwacht ik dat het prijsdoel van de Adam and Eve patroon wordt gehaald door middel van een positieve uitbraak.

Ook op de 4uur grafiek is duidelijk te zien dat het volume aan het afnemen is, wat dus hoort bij een evenwicht patroon.

Figuur 3 De bulls hebben de 12EMA (blauwe lijn) als support en hebben de overhand. Prijsdoel bij een uitbraak naar boven is $13.000. Naar beneden vind het support bij $11.000 en $10.800.

Wat gaat bitcoin doen?

Het volume is aan het afnemen en de druk van het evenwicht patroon neemt toe en moet dit weekend, begin maandag uitbreken. Ik acht de kans groter dat de koers naar boven uitbreekt met een prijs doel van $13.000. Als het naar beneden uitbreekt dan is er support op $11.000 en $10.800.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws