Deze Bitcoin app wil met beursgang 44,5 miljoen euro ophalen

De Mode Banking app wil 40 miljoen pond (zo’n 44,5 miljoen euro) ophalen met hun beursgang volgende maand. De Britse app is gericht op beginnelingen die gemakkelijk bitcoin willen komen en biedt, net als veel andere aanbieders, een optie om rente verdienen op je geld.

Miljoenen

Voordat het bedrijf de beurs opgaat willen ze ook nog ruim 7,5 miljoen pond ophalen. Volgens CoinDesk is er door verschillende investeerders al 4 miljoen pond in het bedrijf gestopt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De oprichter van Mode, Jonathan Rowland, is bekend met het investeren in internetbedrijven. Tijdens de dotcombubbel in 2000 was hij met zijn investeringsbedrijf Jellyworks al van de partij. De aandelen van Jellyworks waren op hun hoogtepunt bij elkaar 300 miljoen pond waard, uiteindelijk daalde dat bedrag naar 67 miljoen nadat het werd overgenomen door een bedrijf genaamd Shore Capital.

Mode

Mode heeft een duidelijk doel: beginners moeten ook kunnen handelen in bitcoin. Gebruikers kunnen binnen enkele minuten aan de slag. Dat is tenminste wat het bedrijf verkondigt, volgens The Block blijkt dat verificatie van iemands gegevens toch nog 45 minuten in beslag nam.

De app is ook beschikbaar in Nederland.

Mode werkt samen met Amerikaanse BitGo, zij bewaren de bitcoin voor de klanten van de app.

Industrie

Er wordt druk geïnvesteerd door allerlei verschillende partijen in producten en/of bedrijven rondom bitcoin. Een mining hub in Kazachstan wil 590 miljoen euro aantrekken voor mining. In Amerika lijkt de interesse in die industrie ook te groeien: Digital Currency Group investeert $100 miljoen in Bitcoin mining bedrijf.

Naast beurzen, brokers en mining zijn er ook bewegingen zichtbaar in de wereld van apps en websites: Bitcoin beurs FTX kocht tracking app Blockfolio voor $150 miljoen en Binance nam CoinMarketCap over voor ‘ruim $300 miljoen’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvesteringen

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...