Bitcoin app in El Salvador verbeterd, prominente plek voor Lightning

Bitcoin app in El Salvador verbeterd, prominente plek voor Lightning

De Bitcoin app van de El Salvadoraanse update heeft een update gekregen. Goed nieuws: de Lightning functionaliteit is eindelijk boven water gekomen.

Bitcoin via Chivo

Op 7 september lanceerde de overheid van El Salvador een overheidsapp (genaamd Chivo) waarin de lokale bevolking zowel dollars als bitcoin kan aanhouden (en ontvangen). Echter ging het gepaard met veel problemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo werkte Chivo-naar-Chivo wel goed, maar was de interoperabiliteit met het open Bitcoin netwerk vaak een probleem. Al dan niet omdat de Lightning-knip verstopt zat in de app, als wel omdat betalingen vaak niet goed door kwamen. Daar lijkt nu verbetering in te zijn gekomen.

Enkele dagen geleden is de 2.0 versie van de app uitgekomen. De makers van de applicatie benoemen specifiek dat ze extra aandacht hebben besteed aan Lightning, de schaalbaarheidsoplossing bovenop Bitcoin.

Betere app

Door deze update staat het knopje 'Lightning' direct op het scherm als je op 'ontvangen' klikt. Voorheen moest je een aantal extra stappen doorlopen: een klein knopje 'andere wallet', dan 'Lightning' en daarna kon je pas het bedrag invoeren. Dat gaat nu veel intuïtiever.

Ook kunnen gebruikers nu de invoice kopiëren en naar andere mensen sturen, mocht dat nodig zijn.

Verder lijken de routing-problemen ook zijn opgelost. Daarnaast kwamen betalingen met Lightning niet goed binnen, en werd de balans intern in de app niet bijgewerkt. De 'refresh' optie gebeurde als het ware niet automatisch, waardoor het onduidelijk was of de transactie wel goed was binnengekomen.

Ook is Lightning nu geïntegreerd in de point-of-sale terminals. Voorheen kun je daar alleen met on-chain betalingen terecht. Denk aan de kassasystemen bij tankstations, supermarkten of de apotheek waar men niet met aparte mobiele apps werkte.

Toch is het nog niet perfect, zo laat 'tester' Jamie op Twitter weten. Maar het lijkt wel een enorme verbetering te zijn ten opzichte van de 1.0-app.

Ben je nog niet helemaal bekend met Chivo? Bekijk dan onze documentaire die we in september hebben opgenomen in El Salvador, ten tijde dat de bitcoinwet van kracht ging. Richting het einde van de video zie je kort hoe de app eruit ziet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin lightning El Salvador

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan