Deze Bitcoin app maakte 14,4 miljoen euro winst afgelopen 3 maanden

Deze Bitcoin app maakte 14,4 miljoen euro winst afgelopen 3 maanden

Square deed in het tweede kwartaal van 2020 goede zaken. Via de Cash App is er voor maar liefst $875 miljoen aan Bitcoin (BTC) aan de man gebracht.

Onderaan de streep bleef er $17 miljoen (14,4 miljoen euro) over aan bruto winst. Daar moeten belastingen nog vanaf. Dat staat te lezen in de rapportage over het tweede kwartaal van 2020 (PDF, zie hieronder)

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cash App is een mobiele bitcoin app uit de koker van Square. Dat is een bedrijf mede opgericht door Jack Dorsey, welbekend van Twitter. Vooralsnog is de app alleen te downloaden voor gebruikers uit de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een onwaarschijnlijke groei: 600% in omzet en 711% in bruto winst, zo rekent de betaalverwerker voor.

The Block heeft de resultaten in een aantal grafieken gegoten, waar de groei goed zichtbaar is. In kwartaal één van 2020 is er via de app ruim $306 miljoen omgezet, resulterend in een bruto winst van $6,7 miljoen.

Deze Bitcoin app maakte 14,4 miljoen euro winst afgelopen 3 maanden

In de onderstaande grafiek is de bruto winst vermeld als percentage van de totale bruto winst van Square. We kunnen voorzichtig concluderen dat de bitcoin verkoop voor Square steeds belangrijker wordt.

Deze Bitcoin app maakte 14,4 miljoen euro winst afgelopen 3 maanden

Hoe is de groei te verklaren in het tweede kwartaal? Square zegt zelf dat de stimuli vanuit de Amerikaanse overheid vanwege COVID-19 daar debet aan zijn.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'De drijver achter deze toename zijn deels de steunpakketten van de overheid. Het is de vraag of deze groei ook standhoudt voor kwartaal drie dit jaar'. [/penci_blockquote]

Zoals bekend heeft Amerika een éénmalige uitkering verstrekt van $1.200 aan elke Amerikaanse burger.

Square heeft nog vergevorderde plannen om uit te groeien tot een online bank in de VS en daarbuiten. In maart ontving de dienst een banklicentie om vanaf 2021 bancaire diensten te mogen aanbieden.

Bitcoin prijs in 2020

Bitcoin zit dit jaar opnieuw in de lift. De koers begon met $7.200 en staat momenteel op ~$11.300, een rendement van ruim 50%.

Daarmee is het wederom de meest succesvolle asset tot nu toe, en scoort het beter dan goud, olie en de S&P 500 of de AEX-index.

Kwartaalrapportage Square / Cash app

Bekijk of download hieronder de volledige kwartaalrapportage.

Lees meer over:
Bitcoin cash app trading

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan