Nieuwe ‘crypto bank’ in Amerika met steun van Bitcoin startup Blockstream

De Amerikaanse staat Wyoming krijgt er een nieuwe ‘crypto bank bij’. De locatie van de Avanti Bank is niet toevallig, Wyoming staat bekend als een positieve omgeving als het gaat om regelgeving rondom bitcoin (BTC) en blockchains.

De bank werd vandaag aangekondigd door Caitlin Long. Long heeft eerder 22 jaar op Wall Street rondgelopen en is tegenwoordig vooral bezig met bitcoin en blockchain regelgeving. Ze was bijvoorbeeld onderdeel van de Wyoming Blockchain Task Force.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2021

De aankondiging betekent overigens niet dat de deuren van de bank al snel open gaan. Long hoopt begin 2021 officieel te kunnen beginnen, dat laat zij weten via Twitter.

Avanti Bank wil zich richten op ‘nieuwe producten en services die nog niet beschikbaar zijn in USD-markten’. Blockstream is de techpartner van het probleem en moet dus de technische aspecten van de onderneming goed regelen.

De initiële investeringsronde is inmiddels gesloten. Volgens CoinDesk is er $1 miljoen opgehaald.

Institutionele beleggers

Long wil met de bank institutionele klanten opties bieden voor bitcoin en ‘crypto assets’. In een andere tweet geeft ze aan ondersteuning te hebben van ’top mensen in crypto’, maar ook uit de traditionele finance hoek zijn er mensen aan boord.

Met Blockstream heeft de Avanti Bank in ieder geval een van de bekendste en meest invloedrijke bitcoin bedrijven als partner.

Blockstream richt zich hier vooral op de functionaliteiten voor custody services van bijvoorbeeld bitcoin. De bitcoin start up bouwt allerlei zaken voor en op bitcoin. Een van de meest opvallende projecten is de bitcoin satelliet.

Doel

De bank wil naar eigen zeggen een brug zijn tussen het betalingssysteem met de Amerikaanse dollar en de custodial services voor digitale assets. Uiteraard willen ze voldoen aan alle regels om op institutioneel niveau dit soort diensten aan te bieden.

Denk daarbij aan een duidelijke ‘Know-Your-Customer’ procedures en andere regels waar traditionele banken en financiële instellingen ook aan moeten voldoen.

Wyoming wordt dan wel gezien als een veilige haven voor bitcoin bedrijven, er zijn nog steeds regels waaraan voldaan moet worden.

Long geeft in een andere tweet aan dat de services van Avanti Bank niet beperkt zijn tot alleen bitcoin, ook andere ‘digital assets’ kunnen mogelijk ondersteuning krijgen. Het bedrijf is naar eigen zeggen ‘protocol neutraal’.

”Als de klanten willen dat Avanti services aanbiedt voor andere crypto assets, dan geven we ze dat” zegt ze in een Tweet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsblockstream

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...