Bitcoin (BTC) bears proberen wanhopig onder $30.000 te duwen

Bitcoin ETF

We zijn getuige van een mooie strijd op de cryptomarkt, waarbij de bears bitcoin proberen onder de $30.000 te duwen. Te midden van een achtergrond van wereldwijde financiële onrust, deels aangewakkerd door de onrust op de Chinese markten, is bitcoin een strijdtoneel voor tegenstrijdige marktsentimenten.

Bitcoin en wereldwijde onzekerheid

Terwijl de ogen van de wereld gericht zijn op de tumultueuze Chinese aandelenmarkt, met de CSI 1000-index die op een enkele dag een verbluffende daling van 8% zag, reageert bitcoin met een opmerkelijke stijging tot circa $43.500. Deze piek, die een nieuw hoogtepunt voor februari markeert, was een zeer volatiele reactie terwijl er wereldwijd van alles gebeurt.

De schokgolven van de neergang van de Chinese markt, verergerd door de beperkingen van de overheid op short selling, leiden tot onrust in het mondiale financiële ecosysteem. Ook ontstaan er discussies over een mogelijke recessie in de Aziatische grootmacht.

Het verhaal rond de prijsdynamiek van bitcoin is verder verrijkt door de dagelijkse handelsnuances, waaronder een enigszins bemoedigende neerwaartse trend in uitstroom van het Grayscale Bitcoin Trust. Toch liggen onder de onmiddellijke prijsbewegingen diepere stromingen van marktsentiment, gericht op veel lagere koersniveaus.

Een duik in marktsentiment en liquiditeit

Bij het onderzoeken van de onderstromen van de markt onthult een analyse van de orderboeksamenstelling een duidelijke waarschuwing: de liquiditeit neemt af net onder de spotprijs. Hierdoor is een terugval naar het niveau van $42.000 des te waarschijnlijker. Ook is er een groeiende pool van liquiditeit rond de $25.000-markering zichtbaar. Deze verschuiving benadrukt niet alleen een groeiende anticipatie op een dip, maar roept ook vragen op over het werkelijke sentiment van de markt ten opzichte van de bitcoin koers.

In tegenstelling tot directe veronderstellingen van een snelle opleving, suggereert de vraagliquiditeit boven de spotprijs een minder optimistisch kortetermijnperspectief. De vooruitzichten op een onmiddellijke sprong naar $45.000 of hoger zijn zwak, en schetsen een beeld van voorzichtige speculatie in plaats van een bullish zekerheid.

De speculatie rond toekomstige prijsbewegingen van bitcoin vindt verder voeding in de voorspellingen van een significante rally na het verwachte halveringsevenement van BTC in 2024. Met verwachtingen voor een nieuw all-time high, schildert de tegenstelling tussen expertoptimisme en de achtergrond van huidige marktscepsis een complex portret van het speculatieve landschap van bitcoin.

Institutionele interesse

Opvallend is de toegenomen institutionele interesse en de goedkeuring van bitcoin ETF’s in de VS als potentiële katalysatoren voor een opwaartse koers. Toch herinneren stemmen van voorzichtigheid ons te midden van dit optimisme aan de speculatieve bubbel waarvan cryptocurrency’s, inclusief bitcoin, vaak zijn beschuldigd.

Terwijl we vooruit kijken naar de horizon van 2030, met voorspellingen die wijzen op significante prijsmijlpalen, onderstrepen de onmiddellijke marktdynamiek een voorzichtige vertelling. De reis van bitcoin is symbolisch voor de bredere volatiliteit van de cryptomarkt, gevormd door een samenspel van mondiale economische gebeurtenissen, speculatief sentiment en regelgevende verschuivingen.

Het consensus onder experts leunt misschien naar het kopen, maar de huidige manoeuvres van de markt weerspiegelen een slagveld van tegenstrijdige overtuigingen en strategieën. Met de prijs van bitcoin wankelend op de rand van significante supportlevels, blijft het zich ontvouwende verhaal een boeiende saga van speculatie, strategie en de zoektocht naar stabiele grond in de altijd volatiele wereld van cryptocurrency’s.

Wat zeggen analisten over de koers? Volgens Michaël van de Poppe blijft de koers tussen niveaus hangen. Hij verwacht dat er eerst prijsactie komt bij andere munten, maar voorziet wel een koers van $48.000 vóór de halving van april.

Rekt Capital ziet dat de totale market cap in november 2023 door de oranje weerstand gebroken. In feite consolideert het al maanden erboven, waarbij de rode weerstand het belangrijkste gebied is dat moet worden doorbroken voor verdere stijgingen. Eventuele dips in het oranje gebied zijn volgens hem kansen.
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFkoersprijs

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer