Dit zijn 6 bitcoin bedrijven die meer dan $1 miljard waard zijn

Terwijl Bitcoin populairder wordt en de prijs flink stijgt, groeit ook het ecosysteem rondom de grootste cryptomunt verder door. De tweede helft van 2021 zagen we het aantal zogenaamde unicorns in de cryptowereld flink stijgen.

Unicorns

Sinds het begin van het jaar mogen meer dan 50 cryptocurrency- en blockchainprojecten zichzelf de felbegeerde titel ‘unicorn’ geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een unicorn is een bedrijf dat door durfinvesteerders (VC) op meer dan een miljard dollar wordt gewaardeerd. Een paar voorbeelden van eenhoorns in de mainstream markt zijn Airbnb, Uber en SpaceX, met ieder een waardering van tientallen miljarden.

Maar ook in de cryptowereld zijn er dus meer en meer. Het begon allemaal met Coinbase, het bedrijf dat hoge ogen gooide met de beursgang in April. Sinds kort zijn ook Amber Group, Blockchain.com en OpenSea gewaardeerd op meer dan $ 1 miljard. Cointelegraph heeft een aantal namen op een rijtje gezet:

1. BlockFi

BlockFi is een in New Jersey gevestigde financiële dienstverlener. Het is opgericht door Zac Prince en Flori Marquez in 2017, heeft een indrukwekkende financieringsronde achter de rug. Vorig jaar haalden ze slechts $50 miljoen op te halen in zijn Series C-financieringsronde.

De Series D-financiering van maart van dit jaar was een veel groter succes: maar liefst $ 350 miljoen, waardoor de waarde van het bedrijf op $3 miljard kwam.

BlockFi biedt verschillende cryptodiensten, waaronder leningen (lending) en een handelsplatform voor cryptovaluta. Je kunt er rente krijgen op de bitcoin die je aan ze uitleent. Hierdoor hebben ze hun gebruikersbestand zien groeien van ongeveer 10.000 eind 2019 tot meer dan 250.000 particuliere klanten en 200 institutionele beleggers.

2. Bitpanda

De volgende op de lijst is Bitpanda, voorheen bekend als Coinmal. Dit is een start-up uit Oostenrijk en ze zijn een broker en beurs. Ze worden gewaardeerd op $ 1,2 miljard, nadat ze met hun Series B-financiering $170 miljoen ophaalden.

De CEO van Bitpanda merkte ook op dat het bedrijf op zoek is naar meer partners om toegang te krijgen tot meer kapitaal en toptalent. Bitpanda staat bekend vanwege hun betrouwbare en snelle service. Ze waren in maart dit jaar de eerste Europese Unicorn.

3. Fireblocks

Het eerste kwartaal van 2021 haalde infrastructuurprovider Fireblocks $133 miljoen op in zijn Series C-financieringsronde. De startup helpt bedrijven om complexe zaken rondom digitale activa weg te nemen. In juli haalden ze nog eens $310 miljoen op, in hun Series D-ronde.

Daardoor zijn ze gewaardeerd op $2,2 miljard. Fireblocks heeft zijn klantenbestand sinds het begin van het jaar zien groeien van ongeveer 150 naar 500 klanten. Bovendien is de jaarlijkse omzet van het bedrijf in de laatste twee kwartalen van 2021 ook met meer dan 300% gestegen.

4. Bakkt

Bakkt, bekend als een van de eerste partijen die bitcoin aan de institutionele man bracht, fuseerde januari dit jaar met VPC Impact Acquisition Holdings. Daardoor is de waarde van ingeschat op $2,1 miljard.

De Bitcoin-futuresbeurs ontving enkele honderden miljoenen van onder andere Microsoft en de Intercontinental Exchange (ICE).

Het geld dat Bakkt ophaalt wordt gebruikt om ook de retail en consumentenmarkt in te stappen. Ze hebben naar verluidt al 400.000 geregistreerde klanten voor hun loyalty-platform.

5. CoinDCX

Onlangs maakte de Indiase cryptobeurs CoinDCX bekend dat ze $90 miljoen ophaalden in hun Series C-financieringsronde. De in Mumbai gevestigde startup zal de geschiedenis ingaan als de eerste unicorn uit India.

Tot nu toe heeft CoinDCX meer dan 3,5 miljoen gebruikers. Ze willen met het opgehaalde geld uitbreiden naar 50 miljoen klanten.

6. Blockchain.com

Blockchain.com, voorheen bekend als Blockchain.info, is een van de meest populaire cryptowallets. Ze bestaan al sinds 2011 en hebben meer dan $800 miljard aan transacties gefaciliteerd.

De waarde van dit bedrijf is ook geschat op meer dan $1 miljard. Het platform bedient momenteel meer dan 30 miljoen actieve gebruikers en heeft sindsdien het gebruikersbestand het afgelopen jaar zien verdrievoudigen.

Kort na het ophalen van $120 miljoen, ging Blockchain.com in maart verder met nog eens $300 miljoen. Daarmee is de waarde vastgesteld op maar liefst $ 5,2 miljard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering