Nieuw beleggingsfonds wil $1 miljard aan Bitcoin en Ether hebben in 2021

786 totale weergaven

Grote investeerders en bedrijven melden zich inmiddels aan het front in de strijd om bitcoin (BTC). Een hedgefonds heeft een speciale tak opgericht om groots in te kopen in de wereld van bitcoin en andere cryptocurrency’s.

$1 miljard investeren

Eric Peters, directeur van One River Asset Management, slaat de handen ineen met een andere hedgefondsmanager genaamd Alan Howard. Samen willen zij in het begin van 2021 minstens $1 miljard aan bitcoin en ether in beheer hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

One River Digital Asset Management investeerde al $600 miljoen en wil daar dus nog flink wat miljoenen bij gooien in de komende maanden. Dat meldt Bloomberg.

Peters: ”Er komt een beweging naar deze nieuwe assetklasse. Het is pas net begonnen.”

Howard investeert in het One River Digital Fund, maar hij speelt ook een adviserende rol en heeft een aandeel in het bedrijf. Elwood Asset Management, een ander bedrijf van Howard, regelt de handelsdiensten, marktanalyses en technische ondersteuning voor dit nieuwe fonds.

Kortom: een samenwerking op hoog niveau om deze bitcoin diensten aan te bieden.

Goedkoop inkopen

Dit soort investeerders denken goed na over wanneer en hoe zij bitcoin gaan kopen. Je wil met honderden miljoenen niet de prijs omhoog pompen en zo zelf duurder inkopen. Peters geeft aan dat hij heeft geprobeerd te voorkomen.

En dat is relatief goed gelukt, want volgens Peters hebben zij hun bitcoin onder de prijs van $16.000 gekocht in november. Inmiddels staat de koers van bitcoin boven de magische grens van $20.000.

One River staat bekend om hun strategieën rondom volatiliteit. En als je dat zoekt ben je bij bitcoin meestal wel aan eht juiste adres. Het bedrijf heeft in totaal zo’n $1,6 miljard onder management.

Meerdere investeerders

Aan het begin van dit jaar en eerder klonken dit soort scenario’s nog redelijk vergezocht. Nu lijken de mensen uit de traditionele finance wereld niet meer weg te slaan uit de bitcoin markt. Een ander recent voorbeeld daarvan is Ruffer.

De Britse fondsmanager koopt voor $744 miljoen Bitcoin ‘als verzekeringspolis’. Zo’n 2,7% van al hun assets bestaat nu uit BTC. Het is een relatief laag risico met mogelijk grote winsten.

Peters hoopt met dit fonds een rol te kunnen spelen voor traditionele investeerders en instituten die op een gemakkelijke manier mee willen liften met de koersbewegingen van bitcoin. Investeerders kopen een aandeel in het fonds, als BTC stijgt dan profiteren ze mee.

Peters legt zijn interesse duidelijk uit: ”COVID-19 is de ultieme katalysator voor de overgang, dit is de meest interessante macro trade die ik ooit gezien heb,”

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...