Bitcoin bereikt block 666.666 met Bijbelse boodschap in de blockchain

Bitcoin bestaat al meer dan 12 jaar. In al die jaren zijn er verschillende boodschappen achtergelaten in de blockchain. Zo ook gisteren weer, in het block met een duivels maar ook een Bijbels tintje.

Bitcoin 666.666

Je zou zelfs kunnen stellen dat het netwerk een hartslag heeft. Iedere ~10 minuten komt er een nieuw block in het gedistribueerde kasboek met transacties. Het begon in januari 2009 met Satoshi zelf die in het Genesis Block een boodschap achter liet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gisteren is block 666.666 gedolven. Het is een getal met een symbolische en mystieke waarde. Het verwijst in de Bijbelse contreien namelijk naar het getal van het Beest en het is ook wel bekend als duivelsgetal.

Er waren gisteren een aantal mensen die dit in het achterhoofd hadden. In verschillende transacties is een boodschap achtergelaten. Dit kun je doen door in de zogenoemde OP_RETURN van een transactie/UTXO een bepaalde tekst achter te laten.

Gisteren zagen we twee keer iets bijzonders:

De eerste quote is een Bijbeltekst uit het boek Romeinen: Wordt van het kwade niet overwonnen, maar overwint het kwade door het goede. Het is een logische verwijzing naar dit duivelsgetal. De auteur betaalde maar liefst 135.800 sats ($50,14) om deze transactie in blok 666.666 te krijgen.

Ook de andere quote heeft een verwijzing naar een Bijbels verhaal. De Hof van Eden is volgens het christelijke geloof de plek waar de scheiding tussen goed en kwaad is begonnen, in het paradijs. Het gaat deze keer in de blockchain echter om een schaamteloze promotie van een webshop Eden3D.

Boodschappen in de blockchain

Het block is overigens gemined door BTC.com, die verder niets bijzonders heeft gedaan. Miners zouden dit wel kunnen doen. Zo liet Satoshi in block 1 de boodschap The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks achter. Bij de halving in mei 2020 deed F2Pool bij block 630.000 nagenoeg hetzelfde: NYTimes 09/Apr/2020 With $2.3T Injection, Fed's Plan Far Exceeds 2008 Rescue

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: