Bitcoin bereikt in Argentinië en Turkije weer bijna all-time high

1193 totale weergaven

Waar de koers van bitcoin in Nederland nog ver van de all-time high vandaan staat, is dat in andere delen van de wereld wel anders. Onder andere in Argentinië en Turkije staat bitcoin dicht bij een recordprijs, terwijl het in Libanon al een nieuwe ATH te pakken heeft.

Recordprijs

Omdat al deze landen te maken hebben met aanzienlijke inflatie, is de waarde van de lokale valuta ten opzichte van november 2021 hard gedaald. Dit was de maand waarop bitcoin een recordprijs van rond de $69.000 noteerde.

Dit zorgt er indirect dus ook voor dat men de prijs van bitcoin hoger uitdrukt in respectievelijk de peso, de lira en het pond (ten opzichte van de euro of de dollar).

Momenteel betaal je 6,3 miljoen Argentijnse peso voor één bitcoin, terwijl je er in Turkije al zo’n 600.000 lira voor over moet hebben. Hieronder zie je de bitcoin prijs uitgedrukt in Argentijnse peso.

Bitcoin bereikt in Argentinië en Turkije weer bijna all-time high

Het BTC-TRY handelspaar op Binance staat op bijna 600.000. De recordprijs ligt net iets boven de 800.000.

Bitcoin bereikt in Argentinië en Turkije weer bijna all-time high

In Libanon heeft bitcoin inmiddels al een nieuwe recordprijs te pakken: het is 450 miljoen Libanese pond waard.

In euro’s en dollars gerekend staat de koers nog wel altijd meer dan 50% van de recordprijs van $69.000 vandaan. Het is dus maar net wat je als meetstaf neemt van waarde. Hoewel ‘waarde’ überhaupt iets subjectiefs is, is de waarde van fiatgeld misschien wel het meest subjectief van allemaal.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws