Bitcoin blijft boven $65.000 dankzij Chinese miljardeninjecties

671 totale weergaven
Robert Kiyosaki: Bitcoin koers naar $500.000 in 2025 door AI

De Chinese economie kwakkelt en zit op bepaalde punten muurvast. Daar hoopt de overheid nu verandering in te brengen door miljarden in de economie te pompen. Als gevolg van die miljardeninjecties doet bitcoin het goed, maar ook het aan China gelinkte Conflux (CFX) schoot met 18% omhoog.

Bitcoin in de plus

Bitcoin staat na het nieuws over de Chinese steunpakketten met 3% in de plus en handelt momenteel zelfs in de buurt van de 66.000 dollar. Gisteren werd bitcoin echter ook gesteund door gigantische instromen bij de Spot Bitcoin ETFs.

In totaal wisten de ETFs voor 365 miljoen dollar aan kapitaal naar binnen te trekken. Met name de ETF van ARK Invest en 21Shares was gisteren populair.

Opvallend is dat de Ethereum ETFs nog altijd kleine uitstromen moesten opschrijven. Het lijkt erop dat institutionele beleggers maar weinig interesse in Ethereum hebben.

Komen de memecoins weer terug?

De koersstijgingen zijn met name terug te zien in de ecosystemen van bitcoin en Solana, die allebei goed presteren op dit moment.

Voor Solana lijkt dat met name het gevolg van de hernieuwde interesse in memecoins. De wereldwijde liquiditeit zit in de lift en dat lijkt handelaren meteen weer richting memecoins te duwen.

Ook Ethereum profiteert daar een beetje van, of in ieder geval twee memecoins op de blockchain van Vitalik Buterin. PEPE en Shiba Inu (SHIB) doen het momenteel goed en zien relatief grote stijgingen.

Dankzij de interventies van de Chinese overheid en centrale bank, doet ook Conflux het goed. Conflux wordt door velen gezien als het Chinese antwoord op Ethereum.

Verder is het een positieve ontwikkeling dat Conflux recent een samenwerking aankondigde met stablecoin WUSD, een relatief kleine stablecoin uit Hong Kong.

Als we Tyler Did It mogen geloven, dan zijn memecoins op dit moment weer helemaal hot. Met name memecoins met een focus op honden lijken momenteel weer populair onder handelaren.

Krijgen we dan echt weer een memecoin run de komende maanden?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....