Bitcoin bereikte 3 maanden na slecht nieuws uit China in 2017 recordprijs

Het is weer zover! Voor de zoveelste keer in de geschiedenis van bitcoin heeft China een algeheel verbod ingesteld. Ditmaal lijkt het een reactie op de mogelijke kapitaaluitstroom die het land momenteel bedreigt vanwege de situatie rondom Evergrande. Dacht men, want het bleek helemaal niet waar te zijn.

Wat in eerste instantie een verbod leek, was slechts een herhaling van de in 2017 al door de People’s Bank of China ingestelde beperkingen. Hetzelfde patroon zagen we in september 2017, laten we teruggaan naar dat moment.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verbod uit september 2017

Precies vier jaar geleden werd door de Chinese centrale bank een “algeheel verbod” op bitcoin ingesteld. Nu vier jaar later werden de details daarvan slechts herhaald door de centrale bank en schrok de hele bitcoinwereld zich een hoedje.

Met als resultaat dat de koers naar beneden tuimelde. Hetzelfde zagen we gebeuren in september 2017, op het moment dat het verbod daadwerkelijk werd ingesteld.

Kort daarna herstelde de koers zich echter weer en werd de weg omhoog ingezet. Zoals je wellicht weet heeft bitcoin een kleine drie maanden daarna een nieuwe all-time high neergezet op een koers van ongeveer 20.000 Amerikaanse dollars.

Herstel duurde destijds slechts enkele weken

In 2017 liet het herstel na het Chinese verbod niet lang op zich wachten. Enkele weken later zaten we qua koers weer op hetzelfde niveau en 3 maanden later gingen we compleet door het dak.

Nu hoeft de geschiedenis zichzelf uiteraard niet te herhalen, resultaten uit het verleden zijn immers geen garantie voor de toekomst, maar de geschiedenis rijmt vaak wel.

Daarbij is wat ons betreft de bull run pas net begonnen en vinden wij het helemaal niet erg als we nog even flink gaan knallen dit jaar. Zeker als je ziet wat er allemaal op fundamenteel vlak gebeurt is dat niet ondenkbaar.

Denk alleen al aan de adoptie van El Salvador, de institutionele adoptie en de explosieve groei van het Bitcoin Lightning Netwerk. Alles bij elkaar staat bitcoin er beter voor dan ooit en dat verdient een hogere koers!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.