‘Er is 3,4 miljoen Bitcoin (BTC) beschikbaar voor nieuwe kopers’, dat stelt Chainalysis

De koers van Bitcoin (BTC) is bezig aan een gigantische opmars. Sinds de halving op 11 mei is de prijs van $8.566 naar ruim boven $18.000 gestegen.

Voorheen gingen dit soort prijsstijgingen vaak gepaard met een toestroom aan bitcoin die naar beurzen gingen en/of op een andere manier te koop werden gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de analisten van Chainalysis zijn de liquiditeit en de geldstromen van en naar beurzen veel verandert de afgelopen maanden.

Bitcoin vasthouden

Om dat in kaart te brengen plakt Chainalysis verschillende labels op bitcoin adressen. Bitcoin dat in handen is van investeerders of op een adres staat dat nauwelijks bitcoin verstuurt wordt gezien als illiquide.

Wallets die meer dan 25% van wat ze hebben ontvangen hebben verstuurd worden gezien als liquide bitcoin of als BTC dat in handen is van handelaren.

De data van Chainalysis laat duidelijk zien dat nieuwe investeerders steeds moeilijker aan bitcoin kunnen komen. De verkoopkant is wereldwijd nog wel aanwezig, maar de aantallen drogen op. Naar schatting is er mogelijk zo’n 3,4 miljoen aan liquide BTC over voor de gemiddelde investeerder die nu in wil stappen.

Ter indicatie: er is in totaal ruim 18,5 miljoen BTC in omloop.

'Er is 3,4 miljoen Bitcoin (BTC) beschikbaar voor nieuwe kopers', dat stelt Chainalysis

Grote investeerders in BTC

Het bedrijf ziet een duidelijke oorzaak voor de huidige cijfers. Er komt steeds meer bitcoin in handen van grote investeerders en partijen. Zij spelen vaak niet het spel mee om even snel een paar procent winst te maken zoals handelaren, ze gebruiken bitcoin als spaarmiddel of belegging voor de lange termijn.

Grote investeerders zoals hedgefonds managers als Paul Tudor Jones tot aan bedrijven als Square, volgens Chainanalysis dragen zij allemaal bij aan de huidige trend. Investeerders, mainstream bedrijven en financiële instituten zien BTC steeds meer als een interessante optie.

Die vraag zorgt ervoor dat de verkoopkant opdroogt. Als de prijs echt het record breekt zullen er een hoop mensen en partijen zijn die als nog (een deel) van hun BTC willen verkopen. Maar er zijn ook steeds meer partijen die niet van plan zijn snel te verkopen.

Bitcoin prijs in euro’s:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...