Bitcoin betaalprovider BTCPay op schoenen van NFL-speler

Bitcoin (BTC) speelt een belangrijke rol in het leven van NFL-speler Russell Okung. Hij doet net als honderden andere American Football spelers mee aan de campagne ‘My Cause My Cleats’.

De sporters geven een goed doel die voor hen belangrijk is extra aandacht tijdens deze actie. Met speciale schoenen worden verschillende organisaties in het zonnetje gezet. Okung kiest voor een mooi bitcoin initiatief: BTCPay.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BTCPay

BTCPay Server is een open-source betalingsprovider. Het helpt online winkels om bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Het grote voordeel? Het is peer-to-peer en er komt geen andere partij bij kijken.

De API en het gebruik van BTCPay is vergelijkbaar met centraal geregelde betaalproviders als bijvoorbeeld BitPay.

Nicolas Dorier kondigde in 2017 de ondergang aan van BitPay. Dorier bouwde samen met anderen een waardige concurrent voor BitPay.

Door de manier van werken van centrale partijen, kunnen je betalingen worden bevroren of afgekeurd. Recentelijk hield BitPay nog bitcoin vast voor protesteerde in Hong Kong. Dat kan niet gebeuren bij een alternatief als BTCPay.

Russell Okung

In de gekte van 2017 ging ook Okung overstag. Hij vroeg zelfs zijn salaris in bitcoin. Waar anderen langzaam aan zich weer terug hebben getrokken, blijft deze atleet.

Het echte kwartje viel voor hem echter een stuk later dan 2017. In zijn vakantie na het seizoen van 2019 in het moederland van zijn ouders: Nigeria.

Tegenover BitcoinMagazine.com vertelt Okung over zijn realisatie: ”Mijn tijd in Nigeria was een eyeopener.” Na een duur avondje uit wilde de sporter wat extra geld overmaken van zijn Amerikaanse bankrekening, dat werd echter geweigerd.

Een perfect voorbeeld van waarom bitcoin werkt als valuta en betaalnetwerk. Je kunt ook in Nigeria bij je geld, zelfs als je daar niet vandaan komt. En mede daarom wordt BTCPay dus gepromoot op de schoenen van een NFL speler.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...