Wow, het bitcoin netwerk verwerkte $451 miljard aan transacties in 2021

Wow, het bitcoin netwerk verwerkte $451 miljard aan transacties in 2021

Bitcoin groeit aan alle kanten. Zo ook het gebruik ervan: er wordt steeds meer waarde verstuurd voor steeds minder transactiekosten.

Bitcoin voor 'settlements'

Je kunt Bitcoin het best vergelijken met Fedwire: een betaallaag voor de afwikkelingen van grote bedragen. Het Lightning Netwerk is daarbovenop gebouwd voor kleinere, snellere en goedkopere betalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de afgelopen week heeft het Bitcoin netwerk gemiddeld $95.142 aan waarde verstuurd per $1 dat er aan transactiekosten werd betaald. Daarmee is de efficiëntie van on-chain Bitcoin betalingen weer toegenomen.

Als je kijkt naar de mediaan (het middelste getal van het numerieke aantal transacties), is dat $751 per 1 dollar aan transactiekosten. Data van Glassnode laat dit in een mooi overzicht zien:

Wow, het bitcoin netwerk verwerkte $451 miljard aan transacties in 2021

Tijdens de bullmarkt wordt er doorgaans meer 'waarde' over het netwerk verplaatst dan daarvoor. Daarnaast zijn de transactiekosten ook historisch laag. De mempool, de wachtrij aan transacties, is de laatste maanden regelmatig leeg.

Ongekend efficient

De kosten voor 'final settlements' bedroegen slechts 0,00105% van de totale waarde die in 2021 is verstuurd. Dit getal komt neer op een duizelingwekkende $451 miljard.

Volgens Bitinforcharts bedragen de gemiddelde transactiekosten op het Bitcoin netwerk momenteel ongeveer $2,13. Daarmee is het stukken goedkoper dan bijvoorbeeld Ethereum, maar ook goedkoper dan miljardenbetalingen tussen banken.

De transactiekosten voor on-chain bitcoinbetalingen zijn dit jaar met meer dan 50% gedaald. Debet hieraan zijn de bredere adoptie van SegWit (doordat blockchain.com het is gaan aanbieden) en de groei van het Lightning Netwerk (door onder andere de adoptie in El Salvador en de integratie in Twitter).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin transactie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties