Bitcoin beurs Binance op vingers getikt door beurswaakhond Maleisië

Binance is op zijn vingers getikt door de Securities Commission (SC) in Maleisië. De beurswaakhond heeft de Bitcoin beurs geclassificeerd als ‘ongereguleerd’, bericht The Block.

Bitcoin handel in Maleisië

In een verklaring laat de toezichthouder weten dat Binance in het land actief is zonder licentie. Inwoners van het land kunnen via hun lokale munt ringgit Bitcoin en andere cryptovaluta kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook biedt Binance er een peer-to-peer service aan, een marktplaats van kopers en verkopers. De toezichthouder adviseert:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Mensen moeten niet gaan beleggen via bedrijven of individuen die géén licentie hebben’. [/penci_blockquote]

Het is nog onduidelijk of Binance haar handel mag voortzetten of niet. De exchange heeft in het openbaar of tegenover media nog geen reactie gegeven.

Brazilië en Malta

Ook in andere landen krijgt het snelgroeiende Binance tegengas. De financiële toezichthouder in Brazilië oordeelde dat Binance geen licentie heeft. Ze mogen geen Bitcoin derivaten in het land aanbieden.

In februari liet Malta, het zelfverklaarde blockchain eiland in Europa, een soortgelijk geluid horen. Want er volgde een waarschuwing dat Binance niet goed is gekeurd als dienst.

Naar buiten toe deed de exchange altijd overkomen dat het hoofdkantoor op het eiland staat. De organisatie opereert echter decentraal met Singapore als belangrijke hub.

Met het handelspaar BTC-USDT heeft Binance één van de meest liquide ruilparen van de markt in handen.

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...