Bitcoin beurs Binance op vingers getikt door beurswaakhond Maleisië

Bitcoin beurs Binance op vingers getikt door beurswaakhond Maleisië

Binance is op zijn vingers getikt door de Securities Commission (SC) in Maleisië. De beurswaakhond heeft de Bitcoin beurs geclassificeerd als 'ongereguleerd', bericht The Block.

Bitcoin handel in Maleisië

In een verklaring laat de toezichthouder weten dat Binance in het land actief is zonder licentie. Inwoners van het land kunnen via hun lokale munt ringgit Bitcoin en andere cryptovaluta kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook biedt Binance er een peer-to-peer service aan, een marktplaats van kopers en verkopers. De toezichthouder adviseert:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Mensen moeten niet gaan beleggen via bedrijven of individuen die géén licentie hebben'. [/penci_blockquote]

Het is nog onduidelijk of Binance haar handel mag voortzetten of niet. De exchange heeft in het openbaar of tegenover media nog geen reactie gegeven.

Brazilië en Malta

Ook in andere landen krijgt het snelgroeiende Binance tegengas. De financiële toezichthouder in Brazilië oordeelde dat Binance geen licentie heeft. Ze mogen geen Bitcoin derivaten in het land aanbieden.

In februari liet Malta, het zelfverklaarde blockchain eiland in Europa, een soortgelijk geluid horen. Want er volgde een waarschuwing dat Binance niet goed is gekeurd als dienst.

Naar buiten toe deed de exchange altijd overkomen dat het hoofdkantoor op het eiland staat. De organisatie opereert echter decentraal met Singapore als belangrijke hub.

Met het handelspaar BTC-USDT heeft Binance één van de meest liquide ruilparen van de markt in handen.

Lees meer over:
regulering Binance

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties