Bitcoin beurs Binance moet handel uren stilleggen vanwege storing

Bitcoin beurs Binance kampt maandag met een urenlange storing, zo maakt de exchange bekend. Hierdoor ligt een groot deel van de diensten plat, zoals de spot en margin handel.

Want ook het opnemen en storten van cryptovaluta is niet mogelijk, net zoals de peer-to-peer handel en de over-the-counter desk. Lopende orders worden momenteel gecanceld, zo meldt de beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een behoorlijke knauw voor de markt, want Binance is een belangrijke beurs vooral voor kleinere munten. Maar ook door het handelspaar Bitcoin-Tether (BTC/USDT) blijft Binance relevant voor de bitcoin markt. Beleggers reageren woest op Twitter.

Binance storing

CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao maakte drie uur geleden bekend dat de beurs getroffen is door een technische storing.

Daardoor zijn koop – en verkooporders niet goed met elkaar te matchen. Een flinke bug dus, waardoor gebruikers vrijwel niets kunnen op het platform.

Momenteel is alleen de handel in futures mogelijk. Ook zijn de cryptocurrency’s veilig opgeslagen en is er geen sprake van een hack of aanval, zegt ‘CZ’.

In mei 2019 was de beurs namelijk wél slachtoffer van een hack waarbij 40 miljoen dollar werd ontvreemd. Gedupeerden zijn toen vergoed via het verzekeringsfonds van de exchange.

Handelaren en analisten denken er inmiddels het zijne van. Drie uur is lang in de zeer volatiele cryptomarkt namelijk, zoals de Nederlandse trader Michaël van de Poppe opmerkt.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...