Bitcoin beurs Binance voltooit “grootste upgrade” in twee jaar

Binance heeft zojuist de ‘grootste upgrade ooit’ afgerond aan haar handelsplatform, zo meldt CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao vandaag. De details wat de upgrade inhoudt, zijn spaarzaam.

BTC-USDT op Binance is het Bitcoin handelspaar met één van de hoogste volumes in de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance upgrade

Volgens CZ is de ‘matching engine’ van de exchange compleet gereviseerd. Het is een stuk software die de de bid – en ask orders automatisch matcht. De code is compleet herschreven in een nieuwe programmeertaal (Fortran in plaats van C++).

Volgens de topman hebben de voorbereidingen twee jaar geduurd. Naar verluidt kan de engine 1,4 miljoen orders per seconde verwerken en dat moeten gebruikers gaan merken.

Aanvankelijk zou de upgrade, waardoor de handel stil kwam te liggen, maximaal twee uur duren, maar het nam langer in beslag. Op zondagochtend is deze succesvol afgerond.

Nieuwe functies

Binance.com bestaat sinds 2017 en heeft sindsdien de nodige upgrades gekend. Vaak ging het om kleine prestatieveranderingen of nieuwe functies op de website.

In 2018 zijn er voor het eerst futures en leverage toegevoegd aan het platform. Sinds april dit jaar zijn er ook opties bijgekomen.

Met de upgrade hoopt CZ dat zijn exchange is klaargestoomd voor een volgende bullrun. De laatste hype in de markt is bijna drie jaar geleden.

Zodra in korte tijd zeer veel nieuwe gebruikers toetreden én het volume snel toeneemt, moet het platform stabiel (lees: online) blijven.

Dat is namelijk vaak een bottleneck gebleken bij exchanges in de markt. Op cruciale momenten, zodra de koers zeer sterk schommelt, konden (bepaalde) beurzen het verkeer niet meer aan.

Lees meer over:
Binanceupgrade

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...