Geplaagde Bitcoin beurs BitMEX trekt Duits zwaargewicht aan als CEO

100x Group, het moederbedrijf van Bitcoin derivatenbeurs BitMEX, heeft een veteraan uit de Duitse financiële wereld als nieuwe CEO aangetrokken.

BitMEX krijgt nieuwe CEO

Het gaat om Alexander Höptner, die per 1 januari 2021 aantreedt en de nodige plooien bij de onderneming moet gladstrijken. Höptner bekleedde eerder functies bij Börse Stuttgart en Deutsche Börse AG uit Frankfurt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij gaf recent leiding aan Euwax, waarmee hij de cryptobroker BISON van Börse Stuttgart in de markt moest zetten. In een verklaring laat 100x Group weten:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Börse Stuttgart is een pionier die een gereguleerd handelsplatform in digitale assets voor elkaar kreeg. Maar ze zijn ook de eerste traditionele beurs die in cryptocurrency’s handelt.'[/penci_blockquote]

Höptner neemt de taken over van interimmer Vivien Khoo, die insprong nadat Arthur Hayes noodgedwongen moest aftreden als CEO.

Momenteel lopen er namelijk twee rechtszaken van de Commodities Futures Trading Commission en het ministerie van Justitie tegen de handelsonderneming.

BitMEX was jarenlang marktleider in doorlopende futures (swaps), waarmee je kunt speculeren op de toekomstige Bitcoin prijs. De marktplaats is beroemd en berucht, maar steeds meer bitcoin handelaren hebben het vertrouwen in de beurs verloren.

In september 2019 was het marktaandeel nog 40%, afgemeten naar het aantal openstaande futures (‘open interest’). Dat is inmiddels gezakt naar een marktaandeel van 11% afgelopen maand november.

Concurrenten als Binance en Bybit, maar ook de gereguleerde variant CME, hebben daarvan geprofiteerd. Volgens sommige analisten heeft de afbrokkelende hegemonie van BitMEX ook geleid tot een minder volatiele markt.

Uitdaging

Kortom, Höptner heeft de ondankbare taak om BitMEX uit het slop te trekken. In een interview met The Block geeft hij toe dat het momentum nu niet meezit.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We zijn onze voorsprong kwijtgeraakt, maar ik geloof in de mogelijkheden van het bedrijf. We moeten onze klanten en partners blijven bedienen.'[/penci_blockquote]

Een van de toekomstscenario’s is dat BitMEX meer producten gaat aanbieden dan alleen zeer risicovolle derivaten. Daarbij denkt men serieus aan andere assets dan alleen cryptovaluta. Höptner voegt toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De volgende stap is het tokeniseren van klassieke derivaten naast de bestaande Bitcoin derivaten’.[/penci_blockquote]

Denk aan het lanceren van beleggingsproducten waarbij de onderliggende waarde gedekt is door goud of een mandje aandelen of obligaties.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXBTCCEO

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...