Geplaagde Bitcoin beurs BitMEX trekt Duits zwaargewicht aan als CEO

100x Group, het moederbedrijf van Bitcoin derivatenbeurs BitMEX, heeft een veteraan uit de Duitse financiële wereld als nieuwe CEO aangetrokken.

BitMEX krijgt nieuwe CEO

Het gaat om Alexander Höptner, die per 1 januari 2021 aantreedt en de nodige plooien bij de onderneming moet gladstrijken. Höptner bekleedde eerder functies bij Börse Stuttgart en Deutsche Börse AG uit Frankfurt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij gaf recent leiding aan Euwax, waarmee hij de cryptobroker BISON van Börse Stuttgart in de markt moest zetten. In een verklaring laat 100x Group weten:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Börse Stuttgart is een pionier die een gereguleerd handelsplatform in digitale assets voor elkaar kreeg. Maar ze zijn ook de eerste traditionele beurs die in cryptocurrency’s handelt.'[/penci_blockquote]

Höptner neemt de taken over van interimmer Vivien Khoo, die insprong nadat Arthur Hayes noodgedwongen moest aftreden als CEO.

Momenteel lopen er namelijk twee rechtszaken van de Commodities Futures Trading Commission en het ministerie van Justitie tegen de handelsonderneming.

BitMEX was jarenlang marktleider in doorlopende futures (swaps), waarmee je kunt speculeren op de toekomstige Bitcoin prijs. De marktplaats is beroemd en berucht, maar steeds meer bitcoin handelaren hebben het vertrouwen in de beurs verloren.

In september 2019 was het marktaandeel nog 40%, afgemeten naar het aantal openstaande futures (‘open interest’). Dat is inmiddels gezakt naar een marktaandeel van 11% afgelopen maand november.

Concurrenten als Binance en Bybit, maar ook de gereguleerde variant CME, hebben daarvan geprofiteerd. Volgens sommige analisten heeft de afbrokkelende hegemonie van BitMEX ook geleid tot een minder volatiele markt.

Uitdaging

Kortom, Höptner heeft de ondankbare taak om BitMEX uit het slop te trekken. In een interview met The Block geeft hij toe dat het momentum nu niet meezit.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We zijn onze voorsprong kwijtgeraakt, maar ik geloof in de mogelijkheden van het bedrijf. We moeten onze klanten en partners blijven bedienen.'[/penci_blockquote]

Een van de toekomstscenario’s is dat BitMEX meer producten gaat aanbieden dan alleen zeer risicovolle derivaten. Daarbij denkt men serieus aan andere assets dan alleen cryptovaluta. Höptner voegt toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De volgende stap is het tokeniseren van klassieke derivaten naast de bestaande Bitcoin derivaten’.[/penci_blockquote]

Denk aan het lanceren van beleggingsproducten waarbij de onderliggende waarde gedekt is door goud of een mandje aandelen of obligaties.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXBTCCEO

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer