Tweede Bitcoin beurs van Brazilië gekocht door Argentijnse concurrent

Tweede Bitcoin beurs van Brazilië gekocht door Argentijnse concurrent

BitcoinTrade, de tweede bitcoin (BTC) beurs van Brazilië, is gekocht door Ripio uit Argentinië. Het is onbekend wat de vermogensbeheerder voor de exchange heeft betaald.

Tweede beurs Brazilië gekocht

Het doel van de overname is vrij simpel het vergroten van de naamsbekendheid in Brazilië (213 miljoen inwoners) en de rest van het continent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CEO Sebastian Serrano van Ripio laat aan Coindesk weten dat ze 300.000 nieuwe gebruikers erbij krijgen. Bovendien heeft BitcoinTrade goede relaties met banken zoals Santander, Banco Itaú en Banco do Brasil.

Oprichter Carlos Andre Montenegro is een overname ook een logisch gevolg. Hij ziet de koop dan ook de beste route om te kunnen groeien in zijn thuisland en daarbuiten.

Bij BitcoinTrade treden er wel enkele personeelswisselingen op.

Zo neemt Montenegro afscheid als CEO, maar krijgt hij een andere rol binnen Ripio toebedeeld. Dat terwijl financieel directeur Bernardo Teixeira zijn taken overneemt als CEO.

Ripio

BitcoinTrade is in 2017 opgericht en is één van de grootste bitcoin beurzen in het land. Ripio is één van die partijen die over het hele continent Latijns-Amerika willen groeien.

BitcoinTrade had volgens Similarweb ruim 600 duizend bezoeken in de maand december. Het handelsportaal van Ripio heeft vergelijkbare bezoekerscijfers.

Ripio, eerder bekend als BitPagos, is een sterk merk in thuisland Argentinië, waar de vraag naar stablecoins groot is vanwege inflatie van de peso.

Opgericht in 2013 en sindsdien maar liefst 44 miljoen dollar aan durfgeld opgehaald bij onder meer Draper Ventures, Pantera Capital en Digital Currency Group.

Consolidatie

Op de bitcoin markt is er een consolidatiefase gaande, waarbij bedrijven elkaar opslokken om sneller te groeien. Deze week maakte Coindesk een overname bekend van bitcoin data index provider TradeBlock.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin overname Brazilië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties