Bitcoin beurs Coinbase wil $1,25 miljard ophalen met obligatie-aangifte

De Amerikaanse bitcoin beurs Coinbase wil 1,25 miljard dollar in de markt ophalen via de uitgifte van converteerbare obligaties.

Aandeelhouders kunnen deze obligaties kopen tegen een bepaalde rente. Het voordeel voor de exchange is dat men zo weer nieuw geld ophaalt om te groeien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Obligaties uitgifte

Formeel gezien gaat Coinbase Global zogenaamde Convertible Senior Notes uitgeven die in 2026 aflopen. De uitgifte is overigens beperkt tot gekwalificeerde institutionele beleggers.

Onder de Amerikaanse effectenwet zijn dus bepaalde voorwaarden welke investeerders deze waardepapieren kunnen kopen en welke niet.

Het gaat om obligaties met een looptijd van 5 jaar tot 1 juni 2026. Inleggers ontvangen rente in ruil voor hun investering. Na het aflopen van obligaties zijn deze om te wisselen in dollars of aandelen Coinbase of een combinatie van deze twee wisselopties.

Daarnaast krijgen de kopers van de obligaties ook nog een optie om extra obligaties te kopen. Daarmee wil de beurs een aanvullende 187,5 miljoen dollar ophalen.

Aandeel stort in

Opvallend is dat de uitgifte vrij kort volgt op de beursgang van Coinbase vorige maand. Vorige week maakte de exchange bekend dat het 1,8 miljard dollar om omzet over het eerste kwartaal van 2021 heeft gegenereerd.

Het aandeel COIN is wel aan een vrije val bezig, kun je concluderen. Maandag sloot het aandeel met een prijs van $248,24.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...