Grootste bank van Singapore bevestigt: we gaan Bitcoin verkopen

De Singaporese bank DBS bevestigt het nieuws dat al sinds oktober circuleert: ze gaan cryptoproducten lanceren, waaronder een cryptobeurs die handel in Bitcoin (BTC) en enkele altcoins faciliteert.

Bitcoin in Singapore

Het nieuws is nu dus officieel. Een aantal weken geleden lekte er een webpagina uit waarin uitleg stond over de functionaliteiten van het platform. Het heette de DBS Digital Exchange en het was destijds per ongeluk online gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binnen een dag haalde de bank de site weer offline. Nu geven ze in een persbericht aan dat de beurs wel gewoon het levenslicht zal zien.

De bank schrijft dat haar nieuwe platform een ​​’full-service digitale beurs’ gaat zijn die zich ook bezig gaat houden met ’tokenisatie’ – gericht op Security Token Offerings (STO’s).

Het wordt beschikbaar voor niet-beursgenoteerde bedrijven die hun activa willen digitaliseren. Hierbij hoort ook een “custody ecosystem for digital assets”. Het komt er op neer dat je jouw Bitcoin bij de bank kunt stallen.

Cryptobeurs

Via de DBS Digital Exchange kunnen klanten handelen in vier fiatvaluta: de Singaporese, Amerikaanse en Hongkongse dollar en de Japanse yen. Qua cryptocurrency’s kiezen ze voor vier valuta: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Ripple (XRP).

De bank stelt dat zij voor haar nieuwe beurs goedkeuring heeft gekregen van de Monetary Authority of Singapore, de centrale bank van het land en ook van de belangrijkste financiële toezichthouder.

De bank geeft ook aan dat het klanten zou voorzien van diensten rondom private key management en ook custodial oplossingen.

In Nederland lijken de eerste banken ook aanstalten te maken voor dit soort diensten. Gisteren kwam naar buiten dat de ING in een consortium met onder andere de ABN Amro ook cryptovaluta in beheer wil nemen voor klanten.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCSingapore