‘Institutionele beleggers nemen Bitcoin beurzen over qua volume’

Particuliere beleggers worden een steeds kleiner onderdeel van de bitcoin (BTC) markt. Langzaam maar zeker druppelen ook de institutionele beleggers de markt binnen, bijvoorbeeld via het bitcoinfonds van Grayscale.

Het gaat bij dit soort onderzoeken met name over data van beurzen. De miljoenen bitcoin die al op adressen van particulieren staan worden hier niet meegenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wie het kleine niet eert..

96% van de Amerikaanse ‘kleinere’ bitcoin aankopen komt van de kleinere beleggers. Dat blijkt uit data van Chainalysis. Het gaat bij deze cijfers om stortingen onder de $10.000 naar beurzen.

Aan de kant van traditionele fondsen en instellingen lijkt de interesse langzaam te groeien. Bij particuliere beleggers fluctueert de interesse nogal. Afhankelijk van de markt, wereldnieuws of andere omstandigheden.

De grote daling na de recordprijzen in 2017 en begin 2018 heeft bijvoorbeeld veel kleinere investeerders (tijdelijk) weggejaagd.

Ervaren investeerders

Meer ervaren investeerders zijn juist na deze periode ingestapt. Volgende de data van Chainalysis is er sinds die tijd steeds meer geld vrijgekomen uit traditionele hoeken. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de grootste bedragen die nu heen en weer gaan.

De cijfers van de onderzoekers stellen dat deze categorie investeerders zo’n 85% van de liquiditeit van de markt is. Dat gaat specifiek om alle waarde op beurzen in Amerikaanse dollar.

Deze groep investeerders hebben de financiële mogelijkheden om de markt te beïnvloeden met hun fondsen. Een gedeelte verkocht bijvoorbeeld hun bitcoin in maart toen de wereldmarkten in elkaar stortten.

Instroom van de dollar in 2018. Grafiek via

'Institutionele beleggers nemen Bitcoin beurzen over qua volume'

Groei

Na de crash in maart zien zowel de categorie van de particuliere investeerder als de institutionele gegroeid volgens Chainalysis. Op dit moment staat de koers van bitcoin rond dezelfde prijs als voor de daling naar prijzen onder de $4.000.

Naast de data van analyse bedrijven zijn er ook verhalen vanuit de industrie over de interesse van hedgefondsen, particulieren, daghandelaren en andere investeerders. Jesse Powell, de CEO van Kraken, liet dit ook weten via Twitter.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...