Bitcoin (BTC) beurzen vergroten hun verzekeringsfonds na prijsdaling

932 totale weergaven

Grote bitcoinbeurzen beschermen zichzelf graag tegen hacks of andere manieren waarop ze bitcoin (BTC) verliezen. Mede daarom sluiten ze verzekering af en/of leggen ze een eigen verzekeringspotje aan.

De koers van bitcoin daalde de afgelopen dagen flink, waardoor de schatkist van de beurzen een flinke deuk moesten verduren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance, Deribit en BitMEX hebben daarom extra BTC opgepot om eventueel verlies van klantenfondsen te dekken.

Recordverzekering BitMEX

BitMEX ging door de drukte 45 minuten offline wegens ‘hardware problemen’ tijdens de piekdrukte op 13 maart. Toch is de derivatenbeurs er goed uitgekomen.

De verzekering van de beurs was op 12 maart nog 33.880 bitcoin. Op dit moment zit er 35.210 bitcoin in de spaarpot van BitMEX. Om dat in perspectief te zetten: dat is zo’n 0.19% van alle circulerende BTC.

Als de beurs goed draait, dan groeit het potje verder. Wanneer future contracten worden ‘geliquideerd’ dan gaat daarvan een deel naar de verzekering voor noodgevallen.

Deribit

De verzekering van de Nederlandse beurs Deribit was bijna in zijn geheel verdampt tijdens de daling van bitcoin naar een prijspunt ver onder $5.000.

De beurs heeft een kleiner potje dan BitMEX. Op het dieptepunt was er slecht 183 BTC beschikbaar voor een eventueel noodgeval bij de beurs. De beleidsbepalers bij Deribit besloten daarom 500 bitcoin extra te storten in de schatkist.

Check ook de Hup Bitcoin Podcast met Marius Jansen van Deribit.

Binance

Binance heeft ook aangegeven extra stappen te ondernemen. De spaarpot van een van de grootste cryptobeurzen ging van $12.8 miljoen in tether (USDT) naar $8.2 miljoen in één dag.

Om de verliezen goed te maken heeft Binance $4.2 miljoen extra die kant opgestuurd. Er staat nu zo’n $10.5 miljoen klaar voor noodgevallen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXDeribit

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...