‘Slechts’ 2,6 miljoen Bitcoin (BTC) bij beurzen, Bitfinex verliest grootste aandeel

Bitcoiners nemen steeds meer bitcoin (BTC) bij beurzen op. ‘Slechts’ 2,6 miljoen staan momenteel bij beurzen. Dat is het laagste punt sinds november 2018. Dat blijkt uit data van Glassnode.

Bitcoin bij beurzen

Het mooie van bitcoin is dat je het zelf op kunt slaan. Van de 18,4 miljoen BTC die nu in omloop zijn staat dus een relatief klein deel bij beurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat er een trend naar boven was wat betreft stortingen op beurzen. Op 11 en 12 maart dook de koers van bitcoin naar prijzen onder de $4.000 op sommige beurzen. En dat luidde de opnames van meer bitcoin in.

In de loop van maart zag je nog een grote toename van bitcoin bij beurzen, waarschijnlijk waren dat partijen die toch nog snel van hun bitcoin af moeten. Daarna werden er steeds minder bitcoin gestort en meer opgenomen.

Bitcoin bij beurzen volgens Glassnode

'Slechts' 2,6 miljoen Bitcoin (BTC) bij beurzen, Bitfinex verliest grootste aandeel

Hodl

Het lijkt er dus op dat mensen hun bitcoin niet direct willen verkopen als er prijsbewegingen zijn. Wanneer je dat wel wil dan ben je vaak genoodzaakt om je BTC alsnog naar beurzen te sturen.

Zelfs nu de bitcoin koers ruim boven de grens van $10.000 koerst lijkt er nog geen interesse te zijn om bitcoin massaal te lozen.

Grootste verliezer

Sommige beurzen worden harder getroffen door deze trend. Bitfinex had in het begin van dit jaar nog ruim 200.000 bitcoin in kas. Dat is nu nog slechts zo’n 60.000 bitcoin. Dat is nog altijd zo’n 708 miljoen in Amerikaanse dollars, maar als je kijkt naar het aantal bitcoin is dat een flinke daling.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...